Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων:

Με αλαζονικό, επιθετικό και προκλητικό ύφος οι απαντήσεις της περιφερειακής αρχής (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ), για τα προβλήματα του λαού μας που έφερε προς συζήτηση η Λαϊκή Συσπείρωση.

 • Χαρακτήρισε ως ανακρίβειες, την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, την υποστελέχωση, την μεταφοράασθενών εκτός Κεφαλονιάς, τα ανύπαρκτα βήματα για την λειτουργία της ΜΕΘ, το γεγονός ότι το επικουρικό ιατρικό προσωπικό, με ευθύνη της κυβέρνησης, παραμένει για μήνες απλήρωτο.
 • Χαρακτήρισε συκοφαντία και προϊόν άγνοιαςτο δικαίωμα της ολοκληρωμένης ενημέρωσης για τον πραγματικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό στη Νότια Κέρκυρα στον οποίο, υποτίθεται,εντάσσεται το περίφημο τεχνικό έργο στη θέση Βαρκά.
 • Μικροπολιτική, ονόμασε ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, την απαίτηση να ελεγχθεί η πορεία των έργων στην περιοχή και η ευθύνη του εργολάβου για την εφαρμογή των υποχρεώσεών του, ώστε να παραδοθούν τα έργα έγκαιρα και άρτια.
 • Τα ρέστα τους, έδωσαν κατά τησυζήτηση για το masterPlanΠυλάρου, προκειμένου να αθωωθεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, από την δημιουργία πλημμυρικώνφαινόμενων στην Αγ. Ευφημία. Αρωγός σε αυτήν την προσπάθειά,ηΑΝΑΣΑ (ΣΥΡΙΖΑ) που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι«οι εταιρείες θα συνετιστούν»ξαναζεσταίνοντας το δηλητηριώδες παραμύθι ότι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μπορούν να συνυπάρχουν με τα σύγχροναδικαιώματατου λαού.
 • Με τον προκλητικό τίτλο «Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό», κατέληξαν στηνανάγκηκάλυψης των PCR των τουριστών για τηνεπιστροφήστη χώρα τους!!!Γύρισανγια άλλη μια φορά την πλάτη στους εργαζόμενους στον τουρισμό!!!Συνέχισαν την κοροϊδίατων μικρών επιχειρήσεων, για ένα πρόγραμμα που είναι σχεδιασμένο μεκριτήρια που εξυπηρετούντις μεγάλες επιχειρήσεις (τζίρο, αριθμό εργαζομένων κλπ), δεν έχουν καταβληθεί ούτετα ελάχιστα, στις ελάχιστες επιχειρήσεις, ενώ το νέο πρόγραμμα των 16 εκαγνοείται.
 • Επικαλούμενοι τη νομιμότητα για την 100% πληρότητα των λεωφορείων αρνήθηκαν για άλλη μια φορά την ενίσχυση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, με το απίθανο επιχείρημα ότι «δεν έχει βρεθεί κρούσμα που να προέρχεται από μαθητή».Έκαναν πως δεν άκουσαν την εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ, για την αξιοποίηση των χρημάτων που έχουν περισσέψει, από μεγάλο αριθμό δρομολογίων που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των συνθηκών…

Η πραγματικότητα όμως δεν κρύβεται, γιατί την βιώνει ο λαός:

 • Ταδημόσια νοσοκομεία, παραμένουν «γονατισμένα» από το πανδημικό κύμα ως αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων, τηςυποχρηματοδότησης και της επιχειρηματικής δράσης.
 • Τα «μεγαλεπήβολα σχέδια» του κεφαλαίου στην ενέργεια, συνοδεύονται κι από «φόρο λάσπης και αίματος» για το λαό, που τα πληρώνει με την επέκταση της ενεργειακής φτώχειας, τις διακοπές ρεύματος και τα χρέη που εκτοξεύονται, αλλά και με τα «πράσινα» χαράτσια που γενικεύονται.
 • Εκπαιδευτικοί και μαθητές βιώνουν τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης της Παιδείας,της μεταφοράς της κρατικής ευθύνηςστην Τοπική Διοίκηση,την ένταξη της προστασίας της υγείας τους στην λογική κόστους-οφέλους.
 • Οι μικροεπαγγελματίες αν και υπερχρεωμένοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με πιο αυστηρές πολιτικές είσπραξης, με την φοροληστεία, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα κόκκινα δάνεια, δίνοντας ουσιαστικάμάχη επιβίωσης.
 • Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό και στους συναφείς με τον τουρισμό κλάδους, βρίσκονται εκτεθειμένοι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. Αντιμέτωποι με την ανεργία και την απληρωσιά.

 

Αυτή είναι η πραγματικότητα που φέρει τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και των συνοδοιπόρων τους στις Περιφέρειες και στους Δήμους.

Με αυτήν τη βαρβαρότητα και τη χυδαία υπεράσπισή της δεν χωράει κανένας συμβιβασμός.

Η πείραέχει δείξει ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, την συλλογική δράση, την διεκδίκηση για καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, είχαμε κατακτήσεις.