Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη βόρεια Ελλάδα είναι δύσκολη, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς και τις ΜΕΘ να στενάζουν.

Χθες καταγράφησαν άνω των 900 κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και πάνω από 200 κρούσματα στη Λάρισα, όπου η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει σχέδιο για διακομιδές ασθενών από τη συμπρωτεύουσα στην Αθήνα για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδος.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες ασθενών που νοσηλεύονται είτε σε απλές κλίνες είτε σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας. Ανθρωποι που ουσιαστικά περνούν αυτές τις ημέρες της νοσηλείας τους μόνοι τους, χωρίς τους συγγενείς τους στο πλευρό τους. Η επικοινωνία γίνεται μέσω των γιατρών, με κλήσεις ή βιντεοκλήσεις… Στην περίπτωση μιας ασθενούς από τα Τρίκαλα που νοσηλεύεται, όπως αναφέρει το trikalavoice.gr στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, ο γιος της βρήκε έναν άλλο τρόπο για να στείλει στη μητέρα του ένα μήνυμα για κουράγιο, εκδηλώνοντας και την αγάπη του σε αυτή.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία παρακάτω ανήρτησε πανό παροτρύνοντας τη μητέρα του να σταθεί δυνατή και να βγει νικήτρια στη μάχη με τον covid-19.

O γιος της ασθενούς έγραψε: «Μαμά είμαι εδώ κοντά σου. Σε παρακαλώ να νικήσεις στη μάχη της ζωής σου. Γίνε γρήγορα καλά μανούλα μου. Σ’ αγαπώ πολύ…».

Μήνυμα γιου σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο γιος της ασθενούς ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά

Ο γιος της ασθενούς, σύμφωνα και με το larissapress, ονομάζεται Νίκος Μακρής και εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας ως Δάσκαλος αφοσιωμένος στον αγώνα της μόρφωσης και της στήριξης των μικρών παιδιών, που νοσηλεύονται.

Νίκος Μακρής μήνυμα νοσοκομείο Λάρισας κορωνοιο

Οπως αναφέρει το larissapress, ο Νίκος δίνει όμως και τη δύσκολη προσωπική του μάχη, παλεύοντας με τον καρκίνο.

Την ώρα που ξεκίνησε μια ακόμα σειρά χημειοθεραπείας κλήθηκε να αντιμετωπίσει και την εισαγωγή της μητέρας του στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείο Λάρισας, η οποία θα πρέπει να παλέψει με τον κορωνοϊό.

Νίκος Μακρής μήνυμα νοσοκομείο Λάρισας κορωνοιο

Και έγραψε τα λίγα λόγια στο πανό, για να στείλει το δικό του μήνυμα, όχι μόνο στη μητέρα του, αλλά σε όλους εκείνους που συνεχίζουν να δίνουν την καθημερινή μάχη στα νοσοκομεία.

Νίκος Μακρής μήνυμα νοσοκομείο Λάρισας κορωνοιο

Πηγή: iefimerida.gr