Οι πρώτες διευκρινίσεις για την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις περιοχές 3 και 4 με υψηλό και πολύ υψηλό επίπεδο κινδύνου ήρθαν και αφορούν στη χρήση της από τους μαθητές στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από την επιτροπή των Ειδικών, διευκρινίσεις για τα διαλείμματα μάσκας (Mask Break) στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να μπορούν να την βγάζουν στα διαλείμματα και να μην την φορούν για 7 με 8 συνεχόμενες ώρες.

Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι μαθητές δεν θα φορούν τη μάσκα την ώρα της γυμναστικής.

Ενδεχομένως να δοθούν διευκρινίσεις το απόγευμα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά για το θέμα. Πάντως υπενθυμίζεται πως το μέτρο της μάσκας επεκτείνεται και στα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές, επιπέδου 3 και 4.

Σε ποιες περιοχές οι μαθητές θα κάνουν Mask Break

Η καθολική χρήση της μάσκας για τους μαθητές ισχύει:

για τις πορτοκαλί περιφερειακές ενότητες: Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας – Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Σερρών
Και για τις περιοχές στο 4ο επίπεδο συναγερμού: Κοζάνη και Καστοριά.

Πηγή: iefimerida.gr