Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας σε συνεργασία με  το Πολιτιστικό Σωματείο « Ένωση Περιθειωτών – Φίλιππος Βλάχος» διοργανώσαν διάλεξη για το ευρύ κοινό με θέμα  ”Βαδίζοντας στα Μονοπάτια του Ουρανού”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημοτικό σχολείο της Παλιάς Περίθειας την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις το βράδυ. Ομιλητής ήταν ο Κοσμάς Γαζέας, Αστροφυσικός στο τμήμα Φυσικής Ε.Κ.Π.Α.

Όπως αναφέρεται στην διαδικτυακή σελίδα “Ένωση Περιθειωτών Φίλιππος Βλάχος”:

“Μια όμορφη διαλέξη από τον Δρ.κ.Κοζμά Γαζέα! Παρακολούθησαν όσοι ανέβηκαν χθές βράδυ στην Παλιά Περίθεια είναι μια εκδήλωση που χρόνια το Σωματείο μας συνδιοργανώνει με την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας! Είναι τιμή μας ένα από τα πρώτα Σωματεία της Ελλάδος να συνδιοργανώνει με την “Ενωση Περιθειωτών Φίλιππος Βλάχος”τέτοιες εκδηλώσεις!Και ακόμη τιμή για το χωριό μας και ο αείμνηστος Πρόεδρος της Αστρονομικής Κώστας Παπαδάτος!! θα χαίρεται μαζί με τα αστέρια τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται στο τόπο που γεννήθηκε!! Σας ευχαριστούμε όλους σας!!Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν από το Δ.ΒόρειαςΚερκυρας, η κ.Σπυριδούλα Κόκκαλη Αντιδήμαρχος, όπου χαιρέτησε και την εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος κ. θεοδώρος Μαυρωνάς,ο κ.Κώστας Ρούσσινος που επίσης χαιρέτησε την εκδήλωση!! Ευχαριστούμε πολύ που μας τίμησαν με την παρουσία τους και την κ.Μπαλού, όπως και όλους όσοι παραβρέθηκαν να είστε καλά του χρόνου να τα ξαναπούμε!! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!!!!!”