Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

5 Μαΐου 2024
17.9 C
Corfu

Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου για όσους πίνουν πολύ μαύρο τσάι

Διαβάστε ακόμα

Η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη για όσους πίνουν δύο ή περισσότερα μαύρα τσάγια τη μέρα.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Maki Inoue-Choi του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine«, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους 40 έως 69 ετών, από τους οποίους το 85% έπιναν τακτικά τσάι και, από αυτούς, το 89% μαύρο τσάι.

Σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι, εκείνοι που έπιναν τουλάχιστον δύο κούπες μαύρο τσάι καθημερινά, είχαν 9% έως 13% μικρότερο κίνδυνο θανάτου. Η μείωση του κινδύνου ίσχυε ανεξάρτητα από το αν κάποιος έπινε παράλληλα καφέ, έβαζε ζάχαρη ή γάλα στο τσάι του, το έπινε ζεστό ή κρύο κ.α.

Το τσάι είναι ένα από τα ροφήματα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει το πράσινο τσάι με μικρότερη πρόωρη θνησιμότητα, αλλά η νέα έρευνα δείχνει ότι όφελος παρέχει και το μαύρο τσάι.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτό: iStock

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Κέρκυρα: Διακομιδή 26χρονης στην Ηγουμενίτσα

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας,...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img