Ας διδαχτούμε από την ιστορική μας μνήμη

Σήμερα συμπληρώνονται 54 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, την τελευταία πράξη βίαιης κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα. Η αποφράδα εκείνη μέρα για τη Δημοκρατία μας και η εφτάχρονη τραγωδία της δικτατορίας που ακολούθησε, πρέπει να μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μας μνήμη και να μας διδάσκουν διαρκώς.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, σε τούτες τις δύσκολες και πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε, οφείλουμε να διαφυλάξουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι το ατομικό αλλά και συλλογικό δικαίωμα στην δημοκρατία και την ελευθερία. Οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε και να είμαστε σε εγρήγορση προκειμένου οι αυτοπεριορισμοί που υποβαλλόμαστε στο βωμό της διασφάλισης της δημόσιας υγείας παραχωρώντας προσωπικές μας κατακτήσεις και ελευθερίες να είναι πρόσκαιρες και να μην αποτελέσουν την απαρχή μιας νέας καθημερινότητας.

Απότερος στόχος μας, πρέπει να είναι, να σχεδιάσουμε και να προβλέψουμε ένα μέλλον σε νέες στέρεες βάσεις, αποκομίζοντας από την κρίση τη γνώση και τη σοφία που απαιτούν οι καιροί.

Δείτε το σχετικό βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://fb.watch/4-uKCnznqx/