Η απάντηση της κας Κράτσα εμμέσως πλην σαφώς ήρθε να επαληθεύσει όλα όσα είχαμε καταθέσει στην τοπική κοινωνία πριν μερικές μέρες. Το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που σχεδιάζεται και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια φαίνεται πως παίρνει το δρόμο προς την Λευκάδα. Κι αυτό χωρίς να υπάρχει σχετική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, εν κρυπτώ. Για ακόμα μια φορά, η Κέρκυρα μένει στο περιθώριο. Μετά την έδρα του διαβαθμιδικού ΦΟ.Δ.Σ.Α. που πήγε στην Κεφαλονιά, ήρθε η ώρα και της Λευκάδας. Μετά τη σωρεία των υπηρεσιών που αποψιλώθηκαν τα τελευταία χρόνια από το νησί μας και μας στέλνουν οικονομικούς και υγειονομικούς μετανάστες ανά τακτά χρονικά διαστήματα είτε στην Πάτρα, είτε στα Γιάννενα, γινόμαστε για ακόμα μια φορά μάρτυρες των γνωστών παλαιομοδίτικων τακτικών που συνεχίζονται ακάθεκτα.

 

Το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας θα διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξειδικευμένο προσωπικό και προηγμένα συστήματα επικοινωνίας που θα διασφαλίζουν το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Θα προβλέπεται ακόμα η σύνδεσή του με το εθνικό κέντρο της Αθήνας και η φιλοξενία όλων των αυτοτελών διευθύνσεων πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, έτσι ώστε να βρίσκονται εκεί την ώρα της κρίσης όσοι θα έχουν την ευθύνη να παρακολουθούν ένα συμβάν, να το αξιολογούν, να συνεργάζονται με επιστημονικές επιτροπές και να διαχειρίζονται την κατάσταση, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιά.

 

Την ίδια ώρα, η κα Κράτσα μας υπενθυμίζει στην απάντησή της ότι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις τόσο της Αστυνομίας, όσο και της Πυροσβεστικής, που εδρεύουν στην Κέρκυρα και οι Διευθυντές τους, έχουν ως αρμοδιότητά τους διοικητικά θέματα και θα συνεχίσουν φυσικά να έχουν έδρα την Κέρκυρα, για την περιφέρειά μας. Τέτοιες διοικητικές πράξεις, που πραγματοποιούνται με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία και αυτοθυσία, επιφέρουν αραιά και που και εγκαύματα, όπως συνέβη προ ημερών στον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Κέρκυρας.

 

Ποια είναι η θέση, αλήθεια, της Περιφερειακής αρχής, γιατί αυτή δεν μας την είπε η κα Κράτσα. Η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των παρατάξεών του; Η θέση των βουλευτών και των κομμάτων, αλλά και των υπολοίπων Δήμων του νομού μας, με δεδομένη τη θέση και στάση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κας Υδραίου και την πρόθεσή της να συνεργαστεί με την Περιφερειακή Αρχή και να παραχωρήσει δημοτικό χώρο προκειμένου το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο να στηθεί στην έδρα της Περιφέρειας.