Σεπτέμβρης! Μήνας γενικών ανακατατάξεων.

Το φθινόπωρο επηρέασε τη συντηρητική παράταξη και είπε να αλλάξει γκαρνταρόμπα.

Ζήλεψε και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τις αλλαγές των “επιτυχημένων” υπουργών (Υγείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού κ.λ.π) και είπε, ας κάνω κι εγώ κάτι ανάλογο στην Περιφέρεια.

Με ποιο σκοπό όμως, πρέπει να γίνονται οι ανασχηματισμοί; “Προς όφελος των πολιτών”, είναι η αυθόρμητη και λογική απάντηση. Μόνο που στην Περιφέρειά μας αυτό δεν ισχύει. Το όφελος των πολιτών απορρέει από την επιτυχημένη άσκηση των καθηκόντων των διοικούντων, αλλά μέχρι τώρα η Περιφερειάρχης μας δεν έχει μιλήσει για καμιά αποτυχία, και όπως λέει ο λαός “Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”.

Είναι δικαίωμα του κάθε Περιφερειάρχη και οι τοποθετήσεις και οι αλλαγές των Αντιπεριφερειαρχών, αυτές όμως πρέπει να εξυπηρετούν το συμφέρον των πολιτών και όχι ενδοπαραταξιακές φιλοδοξίες, απαιτήσεις και ισορροπίες, που η πράξη έχει δείξει ότι αποβαίνουν σε βάρος του λαού.

Δικαίωμά σας κυρία Περιφερειάρχη οι όποιες αλλαγές και μετακινήσεις, δικαίωμά μας όμως να γνωρίζουμε το λόγο. Αυτοί που αλλάζετε, απέτυχαν στις θέσεις που κατείχαν; Αν ναι, γιατί τους μετακινείτε σε άλλο τομέα, να πειραματιστούν σε βάρος μας; Κι αν θεωρείτε ότι πέτυχαν, γιατί τους αλλάζετε; Μήπως τελικά, απλώς “άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”;

Οι παλαιοκομματικές πρακτικές, η αλαζονεία και η μη ανάληψη ευθύνης πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν. Έχουμε χρέος να αντιδράσουμε. Η δημοκρατία μας, όχι μόνο δεν έχει αδιέξοδα, αλλά δίνει και δυνατότητες, που είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε.

Νικολέττα Πανδή

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κέρκυρας