Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι μιας παραθαλάσσιας ιαπωνικής πόλης καθώς ξαφνικά βρέθηκε σε μια παραλία μια μεγάλη σιδερένια μπάλα, με τις Αρχές να μην έχουν ιδέα για το τι είναι αυτό το αντικείμενο. Για την σφαίρα, διαμέτρου περίπου 1,5 μέτρου, που ξεβράστηκε στην παραλία Enshu στην πόλη Hamamatsu στην ακτή του Ειρηνικού υπάρχουν πολλές εικασίες.

Κάποιοι υποθέτουν πως είναι μια αδέσποτη νάρκη. Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτίνων Χ για να εξετάσουν το εσωτερικό του αντικειμένου και διαπίστωσαν ότι ήταν κούφιο.

Επίσης, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι κάποιο κατασκοπευτικό μέσο από την Βόρεια Κορέα ή την Κίνα.

Υπάρχει όμως και μια πιο λογική εξήγηση: ότι πρόκειται για σημαδούρα πρόσδεσης που απλώς είχε χαλαρώσει και βρέθηκε να επιπλέει.

Η αστυνομία ξεκίνησε να επιθεωρεί τη σφαίρα, η οποία έχει πορτοκαλί-καφέ χρώμα, αφότου μια γυναίκα της περιοχής την εντόπισε στην άμμο μόλις λίγα μέτρα από την ακτή, ενώ είχε βγει για βόλτα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν τις ειδικές για να ερευνήσουν το αντικείμενο, ωστόσο, όπως αναφέρει η Guardian, οι Αρχές εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι είναι αυτή η σφαίρα ή από πού προήλθε.

Οι φωτογραφίες της έχουν σταλεί στις ιαπωνικές δυνάμεις και στην ακτοφυλακή για περαιτέρω εξέταση.

Ένας ντόπιος που τρέχει τακτικά στην παραλία δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η μπάλα είχε ξαφνικά γίνει το επίκεντρο της προσοχής. «Βρίσκεται εκεί εδώ και ένα μήνα», δήλωσε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Προσπάθησα να την σπρώξω, αλλά δεν κουνιόταν», είπε.

Κάποια στιγμή, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή σε ακτίνα 200 μέτρων, ενώ ειδικοί προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να λύσουν το μυστήριο.

Καθώς δεν υπάρχει εξήγηση, υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι μοιάζει με τη δημοφιλή σειρά μάνγκα Dragon Ball, ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι ένα UFO που έπεσε από τον ουρανό.

Σημειώνεται πως η Ιαπωνία είναι σε επιφυλακή για τα περίεργα μπαλόνια της Κίνας, τα οποία θεωρούνται κατασκοπευτικά μέσα.