Ανακοίνωση της Δημάρχου κ Μερόπης Υδραίου για τον νέο «πνεύμονα» εκπαίδευσης στην Άνω Κορακιάνα. Μεταξύ άλλων σημειώνει:

Ένα νέο «πνεύμονα» πολιτισμού και ανάπτυξης αποκτά η περιοχή της Άνω Κορακιάνας μετά την παραχώρηση χρήσης από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων του πρώην Δημοτικού Σχολείου της περιοχής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρο προκειμένου το κτίριο να χρησιμοποιηθεί για ακαδημαϊκές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης χρήσης, διάρκειας 30 ετών, το πρώην Δημοτικό Σχολείο Άνω Κορακιάνας θα αποκατασταθεί και θα συντηρηθεί ενώ οικόπεδο που εφάπτεται του Σχολείου θα διαμορφωθεί ως υπαίθριος χώρος δωρεάν στάθμευσης με μέριμνα και έξοδα του Πανεπιστημίου.

Η Δήμαρχος χαρακτήρισε ως ευτυχή συγκυρία την συγκεκριμένη παραχώρηση επισημαίνοντας ότι θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη υπεραξία και ζωντάνια στην περιοχή η λειτουργία τμημάτων καλλιτεχνικού προσανατολισμού τα οποία προορίζεται να στεγαστούν στο κτήριο. Είναι κέρδος και όφελος για όλους ανέφερε η Μ. Υδραίου η οποία προανήγγειλε και άλλες ανάλογες συνεργασίες με το Ι.Πανεπιστήμιο.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης Ανδρ. Φλώρος ανέφερε ότι η αποκέντρωση της στέγασης τμημάτων του Ι. Π. θα δώσει λύση στο έντονο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και επεσήμανε ότι με την παραχώρηση χρήσης του εν λόγω κτηρίου αυτό αντιμετωπίζεται  σημαντικά. Ευχαρίστησε το Δήμο και τη Δήμαρχο προσωπικά για την πρωτοβουλία και τη συνεργασία και έκανε γνωστό ότι στο τέλος της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς το κτήριο θα είναι έτοιμο προς αξιοποίηση. Σε ό,τι αφορά την μεταφορά των φοιτητών στην περιοχή έγινε επίσης γνωστό ότι υπάρχει μέριμνα και τη χρήση εκ μέρους του Ι. Π. μικρού λεωφορείου που θα καλύψει τις ανάγκες μετακινήσεων. Ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Προγραμματισμού κ. Μακρής, ο οποίος επίσης παρέστη στη σημερινή συνέντευξη τύπου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον γιατρό κ. Σαββανή στον οποίο ανήκε και το όραμα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Την υπογραφή της σύμβασης και τη συνεργασία αυτή χαιρέτισε με δήλωσή της και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και θεματική της Δ.Ε. Φαιάκων του Δήμου Μαρία Ζερβού την οποία χαρακτήρισε ως σημαντική για την περιοχή σε επίπεδο τόνωσης της τοπικής οικονομίας και της κοινωνικής ζωής.

Σημειώνεται ότι η  παραχώρηση χρήσης αφορά στο κτίριο που στεγαζόταν το Ειδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο όπου είχε κριθεί ακατάλληλο για την φιλοξενία των παιδιών τόσο λόγω φθορών και παλαιότητας όσο και λόγω μη προβλεπόμενης προσβασιμότητας σε αυτό. Σημειώνεται ότι από το 2020 δεν φιλοξενούσε καμία εκπαιδευτική δομή ή δραστηριότητα. Βασικός όρος της σύμβασης παραχώρησης είναι η διατήρηση του κτιρίου για καθαρά διδακτικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η παραχώρηση χρήσης αφορά σε διώροφο κτήριο συνολικής επιφάνειας 490 τ.μ. Η σύμβαση υπεγράφη μετά τη λήψη των προβλεπόμενων σχετικών αποφάσεων της Δ.Ε.Π και του Δημοτικού Συμβουλίου.