Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :

Στο πλαίσιο των περιοδειών  και των επαφών του με θεσμικούς φορείς και πολίτες, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης επισκέφθηκε τους Παξούς, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας Φώντα Βλάχο και στελέχη του κόμματος.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Παξών Σπύρο Βλαχόπουλο, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις υποδομές και με έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ο βιολογικός που  με την ολοκλήρωση του τους επόμενους μήνες θα αποτελεί μια σημαντική υποδομή που θα αναβαθμίσει το νησί και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Ο κύριος Αυλωνίτης ενημερώθηκε επίσης  για την ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων στις λιμενικές υποδομές, όπως στο Λογγό κυρίως, αλλά και στη Λάκα και στον Γάιο. Κυρίαρχο πρόβλημα για τους Παξούς είναι η επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού οι Παξοί είναι μέλος του ΣΥΔΙΣΑ της Κέρκυρας.

Αμέσως μετά ο Αλέκος Αυλωνίτης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας των Παξών όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διευθυντή τον κ. Μιχάλη Κάντα και να συζητήσουν θέματα που  αφορούν την λειτουργία του Κέντρου και την ενίσχυση του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επίσης σε εξοπλισμό. Ακολούθως  επισκέφθηκε το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί όπου και ενημερώθηκε σχετικά με την υπηρεσία αυτή.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού που του έθεσαν επιτακτικά το θέμα επίλυσης του προβλήματος με τις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων και των επιχειρήσεων σε σχέση με την λειτουργία της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Στη Φουντάνα ο Αλέκος Αυλωνίτης συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής αλλά και με τον Πρόεδρο των απανταχού Παξινών Γιάννη Δήμα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στους Παξούς ο Αλέκος Αυλωνίτης δήλωσε τα εξής:

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τους Παξούς μαζί με τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φώντα Βλάχο και να συναντηθώ τόσο με την επανεκλεγέντα Δήμαρχο Σπύρο Βλαχόπουλο τον οποίο συνεχάρην και του ευχήθηκα καλή επιτυχία στη νέα του θητεία, αλλά και με κατοίκους του νησιού.

Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Σπύρο Βλαχόπουλο για την συνάντηση εργασίας που είχαμε και την ενημέρωση πάνω σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το νησί. Τον διαβεβαίωσα ότι από την θεσμική μου θέση και ιδιότητα θα σταθώ αρωγός στην προσπάθεια του και θα συμβάλω στο μέτρο των δυνάμεων μου, στην ανάδειξη των ζητημάτων αυτών, μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και ασκώντας έλεγχο και πίεση προς τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της πολιτείας και της κυβέρνησης. Ζήτησα επί πλέον από τον δήμαρχο να με καλεί στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του.

Είχα όμως και την ευκαιρία να συζητήσω με τους συμπολίτες μας στους Παξούς τα ιδιαίτερα προβλήματα του νησιού, αλλά και για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, η οποία μέχρι τώρα γα το νησί εξελίσσεται ομαλά και όπως αναμενόταν, όσον αφορά τουλάχιστον τις αφίξεις τουριστών.

Οι Παξοί είναι το κόσμημα του Ιονίου, ένας πανέμορφος τουριστικός προορισμός με φυσική ομορφιά που προστατεύεται και από την συνθήκη Natura και οφείλουμε, να τον αναδείξουμε ακόμα περισσότερο επιλύοντας βασικά ζητήματα υποδομών.

Ήταν μια όμορφη και χρήσιμη επίσκεψη, η οποία στο μέλλον με την συνεργασία που οικοδομούμε με τους θεσμικούς φορείς είμαι σίγουρος ότι θα αποβεί προς όφελος του νησιού».

http://webmail.startmedia.gr/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=2635&_part=4&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1

http://webmail.startmedia.gr/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=2635&_part=5&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1