Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :

Με αφορμή τον εορτασμό και τις εκδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«46 χρόνια μετά από την ηρωική αντιδικτατορική αντίσταση  της φοιτητικής νεολαίας μας, η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί πηγή συλλογικής έμπνευσης για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Σήμερα, ο αγώνας των φοιτητών τόσο, ενάντια στην κατάφωρη παραβίαση και ουσιαστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, όσο και για ένα παραγωγικό δημόσιο πανεπιστήμιο, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν εφαλτήριο νέων μαζικών και νικηφόρων αγώνων.

Στο πλαίσιο της δήθεν  “μεγαλειώδους” και  “δήθεν”  οικονομικής ανάπτυξης από την κυβέρνηση της ΝΔ, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σηματοδοτεί για αυτήν τη συμβολική ρήξη με τη μεταπολίτευση.

Είναι τουλάχιστον αφελές, αν όχι ιδεοληπτικό, να θεωρείται ότι οι παθογένειες των πανεπιστημίων μπορούν να θεραπευτούν αποτελεσματικά με κατασταλτικές συνταγές.

Η εφαρμογή του δόγματος “Νόμος και Τάξη” είναι ψευδεπίγραφη και άλλοθι για την όσο το δυνατόν ευρύτερη “αποδοχή” ελευθεροκτόνωννεοσυντηρητικών πρακτικών. Και αυτή η  πολιτική  θα αποκαλυφθεί, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως, επίσης οι προσπάθειες διαστρέβλωσης της ιστορίας, των αγώνων και των θυσιών του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση της ΝΔ, θα πέσουν στο κενό.

Ο αγώνας για μία κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης είναι υπόθεση όλων μας. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ζει τώρα και για πάντα.»