Ο ΣΕΓΑΣ την περασμένη Παρασκευή (8/2) έστειλε επιστολή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και κοινοποίηση στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με την οποία ζητάει την άμεση παρέμβαση της, προκειμένου να βοηθήσει στην κατασκευή προθερμαντηρίου πίσω από την μεγάλη κερκίδα στο ΕΑΚΚ.

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλειος Σεβαστής. Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο η διοίκηση του ΕΑΚΚ είχε δημοσιοποιήσει την υπογραφή από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδηαπόφασης για την  «έγκριση μελέτης του έργου «Κατασκευή συνθετικού αθλητικού δαπέδου στο βοηθητικό προπονητήριο» στο ΕΑΚ Κέρκυρας προϋπολογισμού 62.300 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 14.952 Ευρώ)». Τέλος υπενθυμίζουμε ότι δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές (26 Μαΐου 2019) και μέχρι την εγκατάσταση των νέων Αρχών (Σεπτέμβριος 2019) παγώνουν «προσλήψεις και διαγωνισμοί έργων» από τους ΟΤΑ.

Η επιστολή του ΣΕΓΑΣ

Ο Κλασσικός Αθλητισμός στην Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια έχει τεράστια ανάπτυξη με μεγάλες επιτυχίες σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο με τη συμμετοχή πολλών Αθλητών-Αθλητριών του Στίβου στις Εθνικές Ομάδες. Σημείωσαν αξιόλογες διακρίσεις όπως, Παγκόσμιο ρεκόρ ο Αρσένης Τσιμίνος, Παγκόσμιες Νίκες ο Φίλιππος Σγούρος, η Κων/να Ρωμαίου, Πανευρωπαϊκές Νίκες ο Γιάννης Λέσσης, ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, η Σπυριδούλα Καρύδη και δεκάδες άλλες διακρίσεις σε Μεσογειακούς, Βαλκανικούς και Διεθνείς αγώνες. Επίσης σήμερα Κερκυραίοι Αθλητές-Αθλήτριες κατέχουν 14 Πανελλήνια ρεκόρ σε επίσημα αγωνίσματα της Ομοσπονδίας.

Αυτές οι επιτυχίες δυστυχώς δεν συνδυάζονται με τις υλικοτεχνικές υποδομές της Κέρκυρας, που είναι ανύπαρκτες και δημιουργούν τεράστια προβλήματα για την προετοιμασία τους και στη διεξαγωγή αγώνων. Απαιτείται άμεσα η παρέμβαση σας τουλάχιστον όσον αφορά την τεχική και οικονομική στήριξη σας για την κατασκευή στεγάστρου στο χώρο πίσω από την μεγάλη Κερκίδα του Εθνικού Σταδίου Κέρκυρας και την επίστρωση του με ταρτάν, ώστε να επιλυθεί μερικώς το πρόβλημα προστασίας των αθλητών-αθλητριών από τις κακές καιρικές συνθήκες και ταυτόχρονα ο χώρος να χρησιμοποιηθεί και ως προθερμαντήριο κατά την διεξαγωγή αγώνων. Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα είναι ομόφωνα θετική για τη συνέχιση του έργου, που επιτελούν οι συνεργάτες της Ομοσπονδίας και τα Σωματεία της Κέρκυρας, προς όφελος όχι μόνον του Ελληνικού Αθλητισμού αλλά και της Νεολαίας της Πατρίδας μας.