Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Κέρκυρας αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών του Λυκείου μας, αλλά και των μαθητών όλων των σχολείων της Ελλάδας, που κινητοποιούνται με διάφορους τρόπους. Αιτήματα που αφορούν τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής μέσα στην πανδημία, αλλά και του Νομοσχεδίου που ψηφίστηκε μέσα στην καραντίνα.

Γι’ αυτούς τους λόγους οι μαθητές του 1ου Λυκείου αποφάσισαν την Τρίτη 22/9 να προβούν σε κατάληψη του σχολείου τους. Ως γονεις, θεωρούμε ότι οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, παρόλο που είμαστε προβληματισμένοι με τη μορφή αγώνα που επέλεξαν. Ωστόσο, αν αυτή η επιλογή είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών και νόμιμων διαδικασιών, είναι χρέος μας να μην αντιταχθούμε σε αυτήν. Όμως, παράλληλα, τονίζουμε ότι δε θα συμφωνήσουμε με οποιαδήποτε μορφή βανδαλισμού του σχολείου ή εκφυλισμού του αγώνα τους.

Γι’ αυτό και καλούμε τα παιδιά μας να περιφρουρήσουν με σοβαρότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα το σχολείο τους, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο και τα δίκαια αιτήματά τους. Οφείλουν να στηρίξουν την επιλογή τους και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να αμαυρώσει τον αγώνα τους.