Περιορίζουν τις πτήσεις τους για το καλοκαίρι βρετανικές αεροπορικές εταιρίες, ανάμεσά τους η British Airways και η easyJet, μετά τις ανακοινώσεις της Βρετανίας για την πιθανότητα οι Ευρωπαϊκές χώρες να βρεθούν στην κόκκινη λίστα απαγόρευσης ταξιδιών.

Τη Δευτέρα, η British Airways επιβεβαίωσε ότι την περασμένη εβδομάδα ακύρωσε καλοκαιρινές πτήσεις στην Ευρώπη και μερικές στο εσωτερικό, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ελάχιστες μόνο χώρες θα είναι στην πράσινη λίστα όταν θα ξεκινούν τα διεθνή ταξίδια των Βρετανών, στις 17 Μαϊου.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας, Lord Bethell, δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στις Ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων ποσοστό έως 10% συνδέεται με νέες παραλλάξεις του ιού, μπορεί να οδηγήσει στη λήψη δραστικών μέτρων.

Είμαστε ενήμεροι ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε στην κόκκινη λίστα όλες τις γειτονικές μας Ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε.

Αυτό, ωστόσο, ξεκαθάρισε, θα γίνει με μεγάλη δυσαρέσκεια καθώς είμαστε ένα εμπορικό έθνος και συνεργαζόμαστε με άλλες χώρες και εξαρτώμαστε από αυτές για τις απαραίτητες προμήθειες που δεν είναι μόνο τα φάρμακα αλλά τρόφιμα και άλλα.

Οι αλλαγές στα προγράμματα των αεροπορικών εταιριών προκάλεσαν αντιδράσεις στους ταξιδιώτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται στο Twitter για τις ξαφνικές ακυρώσεις των πτήσεών τους.

Η British Airways δεν ακυρώνει δρομολόγια αλλά περιορίζει έως το ένα τέταρτο τις πτήσεις σε ορισμένα, όπως το Άμστερνταμ, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Σουηδία. Η εταιρία προτίθεται να αποζημιώσει τους ταξιδιώτες για τις ακυρωμένες πτήσεις, λέγοντας ότι λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, το πρόγραμμά της γίνεται δυναμικό.

tornos