Την συζήτηση θέματος για παράταση της προθεσμίας εγγραφών και διορθώσεων ακινήτων στα κτηματολογικά γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας  με σχετικό αίτημα προς την κυβέρνηση, θέτει για συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, την Δευτέρα 23-11-2020.

Με το αίτημα αυτό, η Μ. Υδραίου ζητά ουσιαστικά την λήψη  απόφασης η οποία θα αποτελέσει βασικό μοχλό πίεσης για την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Όπως επεσήμανε η κ. Υδραίου, η παράταση είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση των εγγραφών και διορθώσεων των ακινήτων καθώς είναι πολλά τα ακίνητα που παραμένουν ακτηματογράφητα, ενώ  υπάρχουν και λάθη και αστοχίες στις εγγραφές της πρώτης φάσης. Υπό την παρούσα δε οικονομική στενότητα στους συμπολίτες μας –ιδιοκτήτες, είναι ιδιαίτερα δυσβάστακτο να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες για να τακτοποιήσουν τα ακίνητά τους.

Επιπλέον, υπάρχουν και αρκετά δημοτικά ακίνητα που στο παρελθόν δεν είχαν οριοθετηθεί, τοπογραφηθεί και εγγραφεί στη μερίδα του Δήμου μας, οπότε κρίνεται απαραίτητη η παράταση για να κατοχυρώσουμε και εξασφαλίσουμε τη δημοτική περιουσία προς όφελος των δημοτών και του Δήμου.