Αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, λέγοντας πως ο ίδιος βάφτισε τον εαυτό του «Ρασπούτιν».

Αποκαλύπτει επίσης παρεμβάσεις και πιέσεις, που της άσκησε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, προκειμένου να στείλει πολιτικούς στη Βουλή ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Novartis.
Ράικου: Ο ίδιος αυτοονομαζόταν «Ρασπούτιν»

Η Ελένη Ράικου , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr , αναφέρει στις καταθέσεις της, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόταν για τις ικανότητες του να «τελειώνει» αντιπάλους του, αυτοονομαζόταν ο ίδιος «Ρασπούτιν» και αυτό το ήξεραν όλοι μέσα στο δικαστικό σώμα. Ετσι εξηγεί γιατί η ίδια τον αποκάλεσε “Ρασπούτιν”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας καταθέτει ότι ο κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος της είχε τηλεφωνήσει με οργισμένο ύφος και της ζήτησε να στείλει το φάκελο της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή.
Το απειλητικό τηλεφώνημα: «Εγώ δεν τα κάνω αυτά» -«Θα δεις»

Οταν εκείνη του απάντησε «δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής», εκείνος την απείλησε και της είπε: «Μείνε με τη σχολή και θα δεις» και της έκλεισε το τηλέφωνο.

Η εισαγγελέας περιγράφει και άλλο τηλεφώνημα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ενώ αναφέρεται και στον ρόλο γνωστής δημοσιογράφου της Γιάννας Παπαδάκου, που πήγε στο γραφείο της και της είπε ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο να παίρνει λεφτά από τον Φρουζή.

Επίσης αναφέρει ότι η εν λόγω δημοσιογράφος έστηνε ψεύτικα δημοσιεύματα για να εμπλέκει ανθρώπους σε υποθέσεις.
Στουρνάρας: Ο Μανιαδάκης μου είπε πως του υποδείκνυαν να στοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους

Σημαντική είναι και η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα που αναφέρει ότι τον επισκέφθηκε στο γραφείο του ο προστατευόμενος μάρτυρας Μανιαδάκης και του αποκάλυψε ότι του υποδείκνυαν να ενοχοποιήσει πολιτικούς ανάμεσα τους και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: iefimerida.gr