Οι Βρετανοί τουρίστες είναι μακράν οι πιο φιλικοί κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με το προσωπικό ξενοδοχείων στην Ευρώπη.

Αυτό αναδεικνύει έρευνα τoυ διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου On the Beach, με θέμα τη συμπεριφορά των τουριστών διαφόρων εθνικοτήτων.

Περισσότερο από το ένα τρίτο του προσωπικού χαρακτήρισε τους Βρετανούς ως τους πιο φιλικούς και γενναιόδωρους πελάτες και ακολούθησαν οι Ιρλανδοί με 27% και οι Σουηδοί με 10%

Λιγότερο ευγενικοί από όλες τις εθνικότητες πελατών αναδείχθηκαν οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί.

Οι Γάλλοι είναι οι λιγότερο γενναιόδωροι μαζί με τους Δανούς, τους Φινλανδούς και τους Ιταλούς, σύμφωνα με την έρευνα.

Το 23% επίσης ανέφερε ότι οι Γερμανοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να κατανοήσουν και να μιλήσουν την τοπική γλώσσα και ακολουθούν οι Βρετανοί με 22%. Οι Ιρλανδοί (με 8%), οι Ιταλοί (6%) και οι Γάλλοι (5%) είναι οι εθνικότητες που δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για να μιλήσουν την τοπική γλώσσα.

Τα παιδιά των Βρετανών, παντως, χαρακτηρίζονται από το προσωπικό των ξενοδοχείων ως τα πιο δύσκολα στη συμπεριφορά τους και μόνο το 4% τα κατατάσσει σε αυτά με καλή συμπεριφορά.

Αντίθετα, τα παιδιά των Γερμανών αναδείχθηκαν τα πιο καλά στη συμπεριφορά τους, κερδίζοντας το 37% των ψήφων των ερωτώμενων. Στη δεύτερη θέση τα παιδιά των Σουηδών (26%) και ακολουθούν τα παιδιά των Νορβηγών (9%).

Οι Βρετανοί κρίθηκαν ως οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ποτών στα ξενοδοχεία (64%) και ακολούθησαν οι Ιρλανδοί (17%). Οι Γερμανοί μπορεί να πίνουν μπίρα στη χώρα τους, όμως στα ξενοδοχεία δεν διακρίνονται ως πότες (6%).

Οι Βρετανοί τρώνε επίσης περισσότερο από κάθε αλλη εθνικότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους (22%) και ακολουθούν οι Ιρλανοί (18%), ενώ αναδείχθηκαν και οι πιο θορυβώδεις (44%), με τους Ισπανούς να ακολουθούν (33%).

Οι Γερμανοί κρίθηκαν οι πιο καθαροί επισκέπτες στα ξενοδοχεία (42%), ακολουθούμενοι από τους Σουδούς (18%) και τους Νορβηγούς (8%).