Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021, συζητήθηκε το θέμα της υγειονομικής κρίσης στη Λευκάδα, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Ανάμεσα στα άλλα που προτάθηκαν από τη μεριά της παράταξής μας, ήταν και η ανάγκη να κλείσουν τα σχολεία.

Είναι αλήθεια ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλαενεργειών διαχείρισης covid-19, τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά.

Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι αρχές του τόπου πρέπει να τα αποδέχονται άνευ αντίρρησης, κάτι σαν Ευαγγέλια!

Μην ξεχνάμε ότι όταν η Λευκάδα ήταν καταπράσινη τα σχολεία ήταν κλειστά, τώρα που μπήκαμε στην κατηγορία του Αυξημένου Κινδύνου είναι ανοικτά!

Ούτε πρέπει να μας διαφεύγει ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν ακόμη κάνει τεστ, ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας!

Ζητήσαμε σαν Δημοτική Παράταξη, ο Δήμαρχος Λευκάδας, από τη θεσμική του θέση, να αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη,καλώνταςσε σύσκεψητους Προϊσταμένους Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, τους Δ/ντές των σχολείων, τον υπεύθυνο Covidστο νομό ή όποιον άλλον εκτιμήσει και να προτείνουν με επιστολή τους στους Υπουργούς Υγείας, Παιδείας και στον Ε.Ο.Δ.Υ. το κλείσιμο των σχολείων.

Ο κ. Δήμαρχος έκανε πως δεν άκουσε την πρότασή μας!

Την επαναφέρουμε, τονίζοντας πως μόλις χθες, με παρόμοια επιστολή τους οι τρεις Δήμαρχοι του Νομού Θεσπρωτίας, ζήτησαν επίσης το κλείσιμο των σχολείων.

Άλλωστε,σχεδόν οι μισοί τουλάχιστον μαθητέςδεν πάνε για μάθημα!

Ο χρόνος που χάθηκε 10 μέρες τώρα ήταν κρίσιμος!

Ας μην χάσουμε άλλον!

Να κλείσουν ΤΩΡΑ τα σχολεία!!!

 

Λευκάδα 1/3/2021