Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο ρατσιστικής επίθεσης από έναν οδηγό αστικού λεωφορείου σε μετανάστη. Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να διατάζει τον μετανάστη που κάθεται στη θέση του να σηκωθεί και να τον υποχρεώνει να κάτσει όρθιος για να δώσει τη θέση του σε μια άλλη επιβάτη.

Χαρακτηριστικά ακούγονται οι ατάκες «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ». Το περιστατικό ξεκίνησε όταν η μία επιβάτης του λεωφορείου απαίτησε από τον μετανάστη να της παραχωρήσει την θέση του και εκείνος αρνήθηκε. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο, πήγε στον μετανάστη και άρχισε να του φωνάζει χωρίς μάλιστα να φορά μάσκα.

Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι όλο το λεωφορείο σιγοντάρισε τον οδηγό, με το ρατσιστικό παραλήρημα να προκαλεί αηδία κι αποτροπιασμό.

Τελικά, όταν ο άνδρας σηκώνεται και η άλλη επιβάτης πάει να κάτσει στη θέση του ακούγεται να λέει με αποτροπιασμό: «Σιχαίνομαι να κάτσω» και στη συνέχεια στρογγυλοκάθισε, αφού κανένας συμπατριώτης της δεν φιλοτιμήθηκε να της παραχωρήσει θέση, αφού έλεγε ότι είναι εγχειρισμένη κι έπρεπε να καθίσει…

Από την πλευρά της η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) έχει ήδη κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι «καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες». Η εταιρία σημειώνει πως «βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες».