Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν τα παιδιά του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων που διοργανώθηκε σε Θεσσαλονίκη και Περιστέρι 26 Αυγούστου με 3 Σεπτεμβρίου, αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών που διοργανώθηκε στο Περιστέρι 5 με 6 Σεπτεμβρίου. Η συγκομιδή των μεταλλίων αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για το σκακιστικό σύλλογο του νησιού μας: 1 χρυσό, 1 αργυρό και 1 χάλκινο στο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων και 1 χρυσό και 1 χάλκινο στο Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών. Αλλά και τα άλλα παιδιά που αγωνίστηκαν κατέλαβαν εξαιρετικές θέσεις, όπως 4η, και 5η, ενώ τα περισσότερα ήταν μέσα στην 10άδα! Χαρακτηριστικό είναι ότι η Κέρκυρα κατέκτησε περισσότερα μετάλλια από όσα κατέκτησαν μαζί η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα και τα Γιάννενα!

Στο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων η Κατερίνα Γκουτζούκη επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στα κορίτσια της κατηγορίας της, κατακτώντας αήττητη –έκανε μόνο μια ισοπαλία- το χρυσό μετάλλιο. Η Κατερίνα για την επιτυχία της αυτή κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδας που θα αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί διαδικτυακά 18-20 Σεπτεμβρίου. Ο Απόστολος Παλαιολόγου στην κατηγορία Α10, αν και ένα χρόνο μικρότερος από τους αντιπάλους του ισοβάθμησε στην 1η θέση και τελικά πήρε το αργυρό μετάλλιο στα κριτήρια ισοβαθμίας. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Α10 του Σίμον-Μαξ Σκέμπρη, γιού του Κερκυραίου γκρανμαίτρ Σπύρου Σκέμπρη και της Γερμανίδας γκρανμαίτρ γυναικών Bettina Trabert, που απέδειξε ότι το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά! Πολύ καλές επιδόσείς είχαν και οι Αλέξανδρος Λευθεριώτης στην δύσκολη κατηγορία Α16 που ισοβάθμησε στην 5η θέση, ο Ιωσήφ Μοσχάτ που ισοβάθμησε στην Α12 στην 8η θέση και σίγουρα έχει δυνατότητες για ακόμη ψηλότερα, αλλά και η μικρή Σαββίνα Ανεμογιάννη από τους Παξούς που παίζοντας στην δύσκολη κατηγορία αναδείχτηκε δεύτερο κορίτσι.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών είχαμε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Το κατέκτησε και αυτό ο Απόστολος Παλαιολόγου –ένα από τα μεγαλύτερα σκακιστικά ταλέντα των τελευταίων χρόνων- επικρατώντας στο πρωτάθλημα Γ’ Δημοτικού. Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Νηπιαγωγείου πήρε ο Μάρκος Μερκούρης, ενώ η αδελφή του Ζακελίνα Μερκούρη ήρθε ισόβαθμη 3η-4η στην Γ΄Δημοτικού χάνοντας το μετάλλιο στα κριτήρια ισοβαθμίας. Ο μεγάλος τους αδελφός Σπύρος Μερκούρης κατετάγη 12ος στην Ε’ Δημοτικού.

Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί και μια μεγάλη δικαίωση του προπονητικού τιμ του Συνδέσμου παικτών Ζατρικίου Κερκύρας, καθώς όλα τα παιδιά που πήραν μετάλλιο είχαν Κερκυραίους προπονητές.