Ο Ρον Τόμσον είναι ένας 77χρονος κυνηγός από τη Ζιμπάμπουε, ο οποίος σκότωσε πάνω από 5.000 ελέφαντες, εκατοντάδες βουβάλια, και πολλά ακόμα άγρια ζώα στην 50χρονη καριέρα του.

Παρά το «βαρύ» βιογραφικό του, ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε εντελώς αμετανόητος,υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτός, αλλά οι ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μιλώντας στην εφημερίδα Independent, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ποτέ αιμοδιψής, όπως πολλοί θα υπέθεταν, αλλά αυτό που τον καθοδηγούσε ήταν η γνώση ότι ο πληθυσμός των ζώων πρέπει να βρίσκεται υπό έλεγχο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι «δεν θα αυξηθούν πέρα από την ικανότητα του οικοτόπου τους».

Ο Ρον,  ο οποίος έχει πλέον αποσυρθεί, έκανε λόγο για δόλια ψέματα των ακτιβιστών, λέγοντας πως για εκείνον το να σκοτώνει χιλιάδες ζώα ήταν απλά μια δουλειά.

«Δεν είχα κανένα συναίσθημα. Είμαι εντελώς αμετανόητος, για οποιοδήποτε κυνήγι έκανα, γιατί δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ένα σωρό αποκαλούμενους ειδικούς από τη Δύση που μας λένε τι να κάνουμε. Είμαι εκπαιδευμένος οικολόγος του πανεπιστημίου – σίγουρα κάτι ξέρω γι’αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, περιγράφει αναλυτικά και με απόλυτη υπερηφάνεια στο προσωπικό του site, ότι έχει σκοτώσει 5.000 ελέφαντες, 800 βουβάλια, 60 λιοντάρια, 50 ιπποπόταμους, 40 λεοπαρδάλεις και «πολλά ακόμα» άγρια ζώα.

Ο 77χρονος αρνείται ότι συνέβαλε στην μείωση του πληθυσμού των ελεφάντων στην Αφρική,λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει ότι το είδος κινδυνεύει να βρεθεί υπό εξαφάνιση.

«Οι αφρικανικοί ελέφαντες δεν είναι υπό εξαφάνιση. Όσοι το λένε αυτό είναι ΜΚΟ για τα δικαιώματα των ζώων που ζητάνε περισσότερα χρήματα και λένε ψέματα για να τα πάρουν», σημειώνει.

Όσον αφορά το κυνήγι, παραδέχεται ότι «ήταν συναρπαστικό» για τον ίδιο, και προσθέτει: «Μερικοί απολαμβάνουν το κυνήγι, όσο άλλοι το απεχθάνονται. Εγώ το απολάμβανα».

Σύμφωνα με την οργάνωση «Campaign to Ban Trophy Hunting» ο αριθμός των αφρικανικών ελεφάντων έχει μειωθεί δραματικά, από πάνω από 1,3 εκατομμύρια τη δεκαετία του 1980, σε περίπου 400.000 σήμερα -70% μείωση του πληθυσμού.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης, υποστηρίζει ότι ο όρος σφαγή των ζώων «για λόγους διαχείρισης» χρησιμοποιείται συχνά για να καλύψει το λαθραίο κυνήγι στην Αφρική και απειλεί τα ζώα υπό εξαφάνιση

πηγη: cnn