Με ανάρτηση του στο facebook ο Πρόεδρος της ένωσης χορωδιών Κέρκυρας και χορωδός στη Δημοτική χορωδία Κέρκυρας “San Giacomo” , Σπύρος Σουέρεφ , καταγγέλλει ότι ο ΔΟΠΑΠ ενώ γνώριζε ότι η δημοτική χορωδία “San Giacomo” θα πήγαινε σήμερα σε φεστιβάλ στη Φθιώτιδα , ο οργανισμός δεν φρόντισε να εγκρίνει την μεταφορά των χορωδών . Σύμφωνα με τον κ.Σουέρεφ η χορωδία μόλις χθες ενημερώθηκε από τουριστικό γραφείο ότι δεν υπάρχει έγκριση από το ΔΟΠΑΠ για το πούλμαν που θα μετέφερε τη χορωδία.

Η ανάρτηση του Σπύρου Σουέρεφ:

Φίλες και φίλοι του Πολιτισμού.Σήμερα η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας”San Giacomo” ήταν να αναχωρήσει για Λαμία μετά από πρόσκληση της Ένωσης Επτανησίων Φθιώτιδας προκειμένου να λάβει μέρος στο 8ο Χορωδιακό Φεστιβάλ.Χθες το μεσημέρι στις 3 ενημερωθήκαμε(όχι από τον ΔΟΠΑΠ ώς ώφειλε)αλλά από Τουριστικό Γραφείο το οποίο συνεργάζεται ο ΔΟΠΑΠ ότι δεν υπάρχει για την Χορωδία μας έγκριση για πούλμαν.Το αίτημα από τον Σύλλογο της Φθιώτιδας για την συμμετοχή της Χορωδίας μας στο Φεστιβάλ έγινε τον Ιανουάριο.Η Χορωδία μας τον Σεπτέμβρη έκανε το αίτημα για το πούλμαν.Στίς 9 Νοέμβρη έκανε άλλο έγγραφο για υπενθύμιση.Εδώ και 10 μέρες με καθημερινές ενοχλήσεις μας διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.Αλήθεια ηθική δεν υπάρχει;Αλήθεια εάν υπήρχε πρόβλημα δεν θα έπρεπε να μας ενημερώσετε εσείς οι ίδιοι και όχι να το μαθαίνουμε από τα Τουριστικά Γραφεία;Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας λέει ότι μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες έπρεπε να μας είχατε απαντήσει.Δέν το κάνατε.Ελπίζω να απαντήσετε στον Εισαγγελέα την επόμενη εβδομάδα.Και κάποιοι που πιστεύουν ότι τώρα δεν έχουν ευθύνη θα τους υπενθυμίσω ότι πριν 20 μέρες είχαν.Προς ενημέρωση των συμπολιτών μας το Δ.Σ.του ΔΟΠΑΠ δεν έχει αλλάξει ακόμα!!!!!

Η απάντηση του Προέδρου του ΔΟΠΑΠ Νίκου Κορακιανίτη στην ανάρτηση του Σπύρου Σουέρεφ :

Αγαπητέ Σπύρο αναφορικά με τα όσα αναφέρεις και ως Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π. Κέρκυρας οφείλω να αναφέρω τα εξής:
Η Οποιαδήποτε συμμετοχή των Δημοτικών χορωδιών σε φεστιβάλ εγκρίνεται αποκλειστικά από το Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Α.Π. μετά από σχετικό αίτημα.
Όσον αφορά την Δημοτική χορωδία το αίτημα που καταθέσατε στον Δ.Ο.Π.Α.Π φέρει ημερομηνία σύνταξης 7-11-19 και ημερομηνία κατάθεσης στην υπηρεσία στις 12-11-19 (Αρ.πρωτ. 1377).
Ο Οργανισμός το διάστημα αυτό δεν μπορούσε να συνεδριάσει, αφενός διότι αναμενόταν η αλλαγή της Διοίκησης των μελών από τις Νέες δημοτικές αρχές και αφετέρου διότι η Υπηρεσία από τις 14-9-2019 λειτουργούσε ΧΩΡΙΣ Διευθυντή (Αφού δεν είχε οριστεί από την λήξη της απόσπασης του προηγούμενου ο αντικαταστάτης του με απόφαση Δημάρχου).
Κατά συνέπεια δεν ήταν εφικτό να υλοποιηθεί καμία Διοικητική πράξη αφού εκ των πραγμάτων δεν υπήρχε αρμόδιος υπάλληλος να υπογράφει στην Υπηρεσία.
Η αντικατάσταση του Αναπληρωτή Διεύθυνσης έγινε την 12-11-19 (σχεδόν δυο μετά!) με απόφαση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας.
Σημειώνω εδώ ότι όλο αυτό το διάστημα ο Οργανισμός ενημέρωνε την Νέα Δημοτική αρχή για την άμεση επίλυση του ζητήματος αφού συνέτρεχε σημαντικός λόγος δυσλειτουργίας.
Επίσης γνωρίζουμε ότι για την υλοποίηση μιας απόφασης (έστω και αν ξεκινούσαμε στις 13-11-19) που αφορά την μεταφορά εκτός Κερκύρας με την διαδικασία των αναθέσεων που ορίζεται από την σχετική Νομοθεσία χρειάζονται πάνω από 20 μέρες για την υπογραφή σύμβασης με τον Ανάδοχο (Πρόσκληση Δ.Σ. ,Πρακτικό, Διάθεση πίστωσης, Απόφαση Προέδρου για εκδήλωση ενδιαφέροντος, προσφορές από υποψήφιους αναδόχους, αξιολόγηση προσφορών, κατακύρωση, δικαιολογητικά, σύμβαση με τον ανάδοχο, και εννοείται χωρίς ενστάσεις).
Με βάση τα παραπάνω που ανέφερα εύλογα προκύπτουν κάποια ερωτήματα:
A)αλήθεια δεν είχατε καμία ενημέρωση από τον Δ.Ο.Π.Α.Π.;
Διότι όπως προκύπτει και από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας καθημερινά ρωτούσατε τί θα γίνει και σας απαντούσαν ότι και εγώ.
Β) Από πού σας προκύπτει ότι αποφασίζει άλλο όργανο εκτός του Δ.Ο.Π.Α.Π. για την συμμετοχή της Χορωδίας;
Γ) Αφού όπως είπες δεν υπήρχε ανάδοχος για την μεταφορά, αλήθεια ποιο τουριστικό γραφείο είναι αυτό που ενημερώθηκες;
Δ) από πού προκύπτει ότι η Υπηρεσία απαντάει σε 5 μέρες;
Η αλήθεια είναι ακριβώς αυτή που ανέφερα Σπύρο.
Τέλος όσον αφορά το σχόλιο για Εισαγγελείς γνωρίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλο κόστος υπηρέτησα τον Οργανισμό θα σε παρακαλούσα να το στρέψεις σε αυτούς που τους αρμόζει.
Αυτή η φτηνοπολιτική τακτική με βρίσκει αντίθετο ιδεολογικά.