Κατά πλειοψηφία ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερκυραίων και Διαποντίων για την υπόθεση Ερημίτης μετά από αίτημα 8 παρατάξεων .

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εμμένει στις προηγούμενες αποφάσεις του και τάσσεται κατά σε κάθε ιδιωτικοποίηση – τσιμεντοποίηση του Ερημίτη, που είναι περιοχή απείρου φυσικού κάλλους.
2. Ζητά να καταργηθεί η ντροπολογία του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, που τιμωρεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνοντας αρμοδιότητές της.
3. Ζητά από Κυβέρνηση και κόμματα να κηρυχθεί ο Ερημίτης προστατευόμενος χώρος με απαγόρευση κάθε δόμησης και χρήση ως οικολογικό πάρκο για δημόσια χρήση.
4. Ζητά από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να προσβάλλει κάθε πράξη που θα εκδοθεί, συμπαριστάμενος δικαστικά υπέρ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, σε συνέχεια του δικαστικού αγώνα που είχε ξεκινήσει ο Δήμος Κέρκυρας.
5. Ζητά από τους βουλευτές και την Περιφερειάρχη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το ψήφισμα έλαβε 24 ψήφους υπέρ και 15 κατά . Την πρώτη πρόταση στήριξε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Ρίγγας  ενώ ο Σπύρος Πουλής δεν ψήφισε καμία από τις δυο.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης συζήτησης του όλου θέματος δεν έλειψαν και στιγμές έντασης ανάμεσα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων , με τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου να κατηγορεί για υποκρισία και για όψιμο ενδιαφέρον εκείνους που ενώ ήταν διαχειριστές των δημοτικών υποθέσεων και είχαν αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων για αποφασιστική δράση ώστε να αποτραπεί η εκποίηση του Ερημίτη δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Μάλιστα η κ.Υδραίου ανέφερε δεικτικά ότι αυτοί που πετούσαν με ελικόπτερο πάνω από τον Ερημίτη κάνοντας εκτιμήσεις real estate ελάχιστα δικαιούνται να μιλάνε σήμερα και κυρίως να καταγγέλλουν την πώληση του ακινήτου.

Κερκυρα / Η τοποθέτηση της Δημάρχου Κεντρικής Κερκυρας και Διαποντιων Νήσων Μεροπη Υδραιου για το θέμα της επένδυσης στην περιοχή «Ερημίτης» Δείτε το βίντεο :

Gepostet von Start tv Kerkira am Montag, 24. Februar 2020

Στιγμές έντασης :

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο κεντρικής Κερκυρας και Διαποντιων Νήσων για το θέμα του Ερημίτη

Gepostet von Start tv Kerkira am Montag, 24. Februar 2020

Κερκυρα / Διεκόπη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κερκυρας και Διαποντιων ΝήσωνΣυνεχίζεται η ένταση Δείτε το βίντεο :

Gepostet von Start tv Kerkira am Montag, 24. Februar 2020