Πλήθος κόσμου βρίσκεται στους δρόμους με αφορμή την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Οι ζωές μας μετράνε» είναι ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλο συλλαλητήριο, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αμαλίας καθώς και στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου. Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για 20.000 κόσμο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχουν γίνει έξι προσαγωγές.

Εκτιμάται ότι στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν περίπου 5.000 άτομα, στην πλατεία Κάνιγγος περίπου 2.000 που ανέβηκαν προς την οδό Ακαδημίας, 1.000 άτομα μαζεύτηκαν στην Κλαυθμώνος και περίπου 800 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.

Δείτε βίντεο:

 

Κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο έχουν απευθύνει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος, η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ και φοιτητικοί σύλλογοι στα Προπύλαια, ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, συλλογικότητες και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, στα Χαυτεία.

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας:

   

      

ΠΗΓΗ: newsit.gr