Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές μετά την ανίχνευση 12 θετικών κρουσμάτων στον κορονοϊό μεταξύ του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6. Αναμένεται η διενέργεια και δεύτερου τεστ και κατόπιν το κρουαζιερόπλοιο θα πλεύσει στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες πριν την αναχώρηση του πλοίου έγιναν 150 δειγματοληπτκά τεστ στο πλήρωμα. Ενώ το πλοίο βρισκόταν στα ανοιχτά της Μήλου έγινε γνωστό πως τα 12 από αυτά βγήκαν θετικά. Επί τόπου το πλοίο ακινητοποιήθηκε και πρόκειται ειδικό κλιμάκιο να υποβάλει και σε δεύτερο τεστ τόσο τους συγκεκριμένους εργαζόμενους όσο και επιβάτες με τους οποίους αυτοί ήρθαν σε κοντινή επαφή.

Όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Βαρδαβάς, με εντολή του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας το πλοίο μετά και τη διενέργεια του δεύτερου τεστ, θα κατευθυνθεί στον Παιρειά και όχι στο Ηράκλειο, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο (καθώς το λιμάνι της Κρήτης είναι Home Port).

Στο πλοίο που έχει ξεκινήσει από τις 13/9 κρουαζιέρες, επιβιβάστηκαν χθες 930 επιβάτες γερμανικής καταγωγής, ενώ ήταν η τρίτη κατά σειρά κρουαζιέρα αυτή που ξεκίνησε χθες. Όπως εξηγεί ο κ. Βαρδαβάς οι κρουαζιέρες ξεκινούσαν κάθε Κυριακή με προορισμούς τον Πειραιά και την Κέρκυρα. Ο ίδιος αναφέρει πως σε κάθε αναχώρηση με πρωτοβουλία του ΟΛΗ γίνονταν 150 δειγματοληπτικά τεστ μεταξύ των περίπου 700 μελών του πληρώματος .

Το πλοίο αναχώρησε στις 11 το βράδυ για Πειραιά και η είδηση για τα 12 θετικά κρούσματα έφτασε όταν βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου.

Ανησυχία προκαλείται και για τους περίπου 700 επιβάτες της προηγούμενης κρουαζιέρας, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί την Κυριακή στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αποβίβασή τους κατευθύνθηκαν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο, απ’ όπου και πέταξαν για την πατρίδα τους την ίδια μέρα. Ωστόσο με δεδομένη την ύπαρξη των 12 κρουσμάτων προφανώς και εκείνοι οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερωθούν και να ακολουθήσουν τις σχετικές διαδικασίες ιχνηλάτισης.

Πηγή: efsyr.gr