“Ναι” στη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου λένε όσοι ταξιδεύουν συχνά αεροπορικώς, καθώς πιστεύουν ότι έτσι βελτιώνεται το επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων και οι χρόνοι αναμονής στο αεροδρόμιο.

Αυτό δείχνει έρευνα της Xenophon Strategies που διεξήχθη από τις 7 Μαϊου έως τις 14 Ιουνίου σε δείγμα 1.955 συχνών ταξιδιωτών, εκ των οποίων το ένα τέταρτο ταξιδεύει πάνω από 10 φορές ετησίως αεροπορικώς.

Η έρευνα έδειξε οτι το 75% των ταξιδιωτών προτιμούν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για όλους τους ταξιδιώτες, το 87% θα ενέκριση τη χρήση της για την ταυτοποίηση εγκληματιών και τρομοκρατών, το 71% δήλωσαν πρόθυμοι να καταβάλουν 10 δολάρια επιπλέον ώστε να γλιτώσουν τις ουρές αναμονής και το 22% θα έφτανε στο σημείο να τραγουδήσει ένα τραγούδι κατά τον έλεγχο ασφγαλείας ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα στην πτήση.

Οι αερομεταφορείς ισχυρίζονται ότι μπορούν να «γεμίζουν» ένα jumbo jet εξοικονομώντας το ένα τρίτο του χρόνου που παίρνει τώρα με τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Η έρευνα έδειξε ακόμη οτι το 84% προτιμά για το αεροδρόμιο του μέλλοντος να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες στο αεροδρόμιο με παράκαμψη ελέγχου σε ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το 78% δήλωσε ενήμερωρο για την τεχνολογία αυτή στα αεροδρόμια και το 48% γνωρίζει για τα βιομετρικά προγράμματα που εφαρόζονται από τους αερομεταφορείς.

Οι ταξιδιώτες θα ήθελαν η τεχνολογία αυτή να βελτιώσει τα ακόλουθα…

  • 59.5% κράτηση εισιτηρίου
  • 56.04% ενοικίαση αυτοκινήτου
  • 52.18% τσεκ ιν στο ξενοδοχείο

 

πηγή:  TornosNews.gr