Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες φτάνουν και αναχωρούν από τα ελληνικά αεροδρόμια με ιδιωτικά τζετ, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Fraport Greece, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα 14 μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Η κίνηση ιδιωτικών αεροσκαφών από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, έχει αυξηθεί κατά 40% σε σύγκριση με το 2019, το τελευταίο έτος πριν από την πανδημία.

Ένα ιδιωτικό τζετ προσγειώνεται ή απογειώνεται από ελληνικό αεροδρόμιο κάθε 20 λεπτά κατά μέσο όρο, δείχνουν τα στοιχεία.

Τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση ιδιωτικών τζετ είναι αυτά της Αθήνας, της Μυκόνου, της Θεσσαλονίκης, της Σαντορίνης, της Κέρκυρας και της Καλαμάτας.

Οι ειδικοί λένε ότι ο λόγος για τον υψηλότερο όγκο είναι η βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών, η βελτίωση της επωνυμίας της Ελλάδας ως προορισμού και το γεγονός ότι οι τουρίστες υψηλού εισοδήματος αντιπροσωπεύουν υψηλότερο ποσοστό επισκεπτών από πριν.

Σε σχέση με τον τελευταίο παράγοντα, παρατηρείται και αύξηση του αριθμού των αποκτηθέντων ακινήτων από άτομα υψηλού εισοδήματος.

Από την αρχή του έτους έως το τέλος Ιουλίου, περισσότερα από 14.000 ιδιωτικά τζετ έχουν προσγειωθεί στα 15 αεροδρόμια.

Ο αριθμός δεν περιλαμβάνει τα ταξίδια με ελικόπτερο, από τα οποία είναι και αρκετές χιλιάδες, αφού αυτά είναι αυστηρά τοπικά.

ΠΗΓΗ: ekathimerini