Την άποψη ότι τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα θα εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους τουρίστες να επισκεφτούν, φέτος, την Ελλάδα εξέφρασε ο Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στο Mega ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα αφορούν τον τρόπο με τον οποίο καλούνται να λειτουργήσουν ξενοδοχεία και εστιατόρια ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αλλά και ασφάλεια στους επισκέπτες τους.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι θα αρχίσει ειδική καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων του εξωτερικού, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν ειδικές αναφορές στο υγειονομικό πρωτόκολλο. Στόχος, όπως σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού, είναι να διαχυθεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη και προετοιμασμένη κατάλληλα να υποδεχθεί τους τουρίστες.
Θεοχάρης: Στήριξη στον εσωτερικό τουρισμό

Παράλληλα, ο Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι θα δημιουργηθεί ένα ειδικό σήμα για τις επιχειρήσεις με το οποίο θα πιστοποιείται η εφαρμογή των νέων μέτρων, ενώ στην ειδική εφαρμογή visitgreece, θα δίνονται οδηγίες στον τουρίστα για το πώς πρέπει να φερθεί σε σχέση με τις διακοπές του.

Αναφορικά με τον εσωτερικό τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι έχει ήδη σχεδιαστεί το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους», με κρατική χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τον κοινωνικό τουρισμό. Παράλληλα, ενισχύεται με 20 εκατομ. ευρώ το πρόγραμμα voucher με κουπόνια για διακοπές.

 

Πηγή: iefimerida.gr