Από μικρός ο Νέστορας ονειρευόταν να πετάξει. Στα εννιά του χρόνια βρέθηκε στις δομές του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Εκεί, το όνειρο έγινε πείσμα και το πείσμα θέληση για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου. Χθες, το παιδί που έγινε άνδρας και Έλληνας αξιωματικός, έλαβε το Πτυχίο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Χειριστή Ελικοπτέρων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού (ΚΕΑΣ) στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Δίπλα του στην τελετή απονομής στάθηκε ο ιδρυτής του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος. Έλαμπε από χαρά. Αλλά και περηφάνια. Σαν πατέρας.

Στο “Χαμόγελο” θυμούνται όλες τις στιγμές, τις οποίες έζησαν με τον Νέστορα: “Από μικρός ξεχώριζε για την ψυχική του δύναμη, την υπευθυνότητά του και την προσήλωση στους στόχους του. Με φροντίδα σταθήκαμε δίπλα του σε αυτή την προσπάθεια και σήμερα με ανείπωτη χαρά τον είδαμε να πετυχαίνει το μεγαλύτερο όνειρο του. Ένα όνειρο που δεν είναι μόνο του Νέστορα, αλλά και όλων των ανθρώπων του “Χαμόγελου”, που νιώθουν κάθε επιθυμία των παιδιών σαν δική τους“, λένε οι άνθρωποι της ΜΚΟ με το τεράστιο έργο.

Η ενθάρρυνση από τον αξιωματικό της 117 ΠΜ, η Σχολή Ευελπίδων και τα ελικόπτερα

Ο Νέστορας από μικρός ακόμη είχε εκδηλώσει την αγάπη του για τα  αεροσκάφη. Οι ίδιοι οι άνθρωποι στο “Χαμόγελο” έχουν όμως να λένε ότι χάρη στην παρακίνηση ενός εθελοντή στο σπίτι της ΜΚΟ όπου μεγάλωνε – ο οποίος ήταν αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας στην 117 Πτέρυγα Μάχης  – ξεκίνησε να ονειρεύεται το μέλλον του στους αιθέρες.

Το ταξίδι προς το όνειρό του άρχισε από τη Σχολή Ευελπίδων, από όπου ορκίστηκε Εύελπις το 2016 και ολοκλήρωσε τη Σχολή το 2020. Ο Νέστορας συνέχισε με τη Βασική Εκπαίδευση Χειριστή Ελικοπτέρων, ενώ προσηλωμένος στο στόχο του, συνέχισε στην Προκεχωρημένη Εκπαίδευση Χειριστή Ελικοπτέρων, από όπου και έλαβε το πτυχίο του χθες.

Η ιστορία του Νέστορα είναι μία από αυτές, οι οποίες αναδεικνύουν τη δύναμη της θέλησης, της διαρκούς προσπάθειας αλλά και τα αποτελέσματα της αλληλεγγύης και της στήριξης του ανθρώπου στον συνάνθρωπό του. Πόσο μάλλον των παιδιών.

Μια αληθινή ιστορία, που σκορπίζει χαρά και δίνει κίνητρο στους νέους αλλά παράλληλα λειτουργεί ως παράδειγμα για όσους βρίσκονται σε θέση και μπορούν να σταθούν αρωγοί στο όνειρο ενός παιδιού να πετάξει.

 

 

ΠΗΓΗ: Πτήση