Ανακοινώθηκε από τη Δ/νση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ανάθεση της Άγονης Γραμμής Κέρκυρα-Διαπόντια Νησιά στο πλοίο ΕΥΔΟΚΙΑ της εταιρείας ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ Ν.Ε.

Τα δρομολόγια της νέας εταιρείας πρόκειται να ξεκινήσουν από 1/3/21 και τις ημέρες Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα πραγματοποιείται ένα επιπλέον δρομολόγια κάθε Κυριακή. Η ώρα αναχώρησης από Κέρκυρα θα είναι 6.30 π.μ.

Έχει γίνει η πρόταση, από 1/5/21 έως 31/10/21, η αναχωρηση να γίνεται στις 7.30 π.μ., ώστε να υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης από Ηγουμενίτσα.

Επίσης έχει ζητηθει, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το πλοίο να παραμένει για τουλάχιστον 1.5 ώρες στο λιμάνι των Οθωνών.

Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και ο επαρκής χρόνος για τις φορτώσεις κι εκφορτώσεις των εμπορευμάτων, όπως συμβαίνει και στ’ αλλά δύο νησιά. Επιπρόσθετα αλλάζουν τα δρομολόγια του πλοίου ΠΗΓΑΣΟΣ.

Από 1/3/21 θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα- Τετάρτη-Παρασκευή. «Ευχαριστούμε τον πλοιοκτήτη κ. Ασπιώτη για τη δυνατότητα,που μας παρέχει, να ‘χουμε κάθε μέρα Δρομολόγιο» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Οθωνών Μίμης Κατέχης.

Σύμφωνα με το το ΕΥΔΟΚΙΑ ναυπηγήθηκε το 1995 και μπορεί να μεταφέρει 300 επιβάτες και 20 ΙΧ. Εχει μήκος 44,24 m και 8,60m πλάτος και 3,39 m βύθισμα και ταχύτητα 13,8 κόμβους. Τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται για πρώτη φορά στη Κέρκυρα.
πηγή:diapontia.gr