Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το 2019 ενέκρινε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού.

Ειδικότερα, ο Δήμος στοχεύει μεταξύ άλλων στα εξής:

-Ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού με την περαιτέρω ενίσχυση και προβολή της περιοχής, την υλοποίηση περισσότερων συνεδρίων και την κατάρτιση όσων επιχειρούν στον τομέα του τουρισμού για παροχή καλύτερων υπηρεσιών.

-Ανάπτυξη Κρουαζιέρας και Yachting.

-Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αναγνωρισιμότητας των ιερών προσκυνημάτων.

-Ανάπτυξη του τουρισμού πολυτελείας μέσω της ανάδειξης και προώθησης των περιοχών που διαθέτουν τις ανάλογες υποδομές, ώστε να δοθούν τα κίνητρα για την υποστήριξη των απαιτήσεων ενός προορισμού πολυτελείας.

-Ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού, με τη διοργάνωση ή φιλοξενία αθλητικών γεγονότων όπως ορεινή ποδηλασία, αγώνας τριάθλου και αγώνας δρόμου.

-Ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου και του περιηγητικού τουρισμού, με την προβολή και ανάδειξη της περιοχής, ως «φιλική» για την ανάπτυξη τέτοιας δραστηριότητας,  σήμανση και ανάδειξη των μονοπατιών και διοργάνωση ημερίδων-σεμιναρίων με συμμετοχή φορέων, επαγγελματιών τουριστικών επιχειρήσεων.

Για την επίτευξη των ανωτέρω, ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα ενισχύσει τη διαδικτυακή του προβολή, θα εντατικοποιήσει την ψηφιακή προβολή και διαφήμιση, θα διοργανώσει ημερίδες και workshops, ενώ θα προβεί στη δημιουργία και νέου επικοινωνιακού υλικού, όπως είναι η παραγωγή θεματικών εντύπων.

Πηγή:tornosnews.gr