Οι παππούδες και οι γιαγιάδες στηρίζουν τα ταξίδια των Βρετανών, σύμφωνα με έρευνα του Travelzoo.

Η έρευνα, σε δείγμα 1.700 ατόμων, έδειξε ότι πάνω από το 40% που πραγματοποίησαν διακοπές ήταν τουρίστες της τρίτης ηλικίας, ενώ περίπου το 34% των παππούδων και γιαγιάδων πλήρωσε για τις διακοπές όλης της οικογένειας, έναντι μόλις 13% των γονέων, που πλήρωσαν για όλη την οικογένεια.

Πρόσφατη έρευνα της ασφαλιστικής εταιρίας Saga διαπίστωσε ότι το 58% των συνολικών δαπανών για ταξίδια και τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο προέρχεται από τουρίστες ηλικίας άνω των 50 ετών, ενώ οι δαπάνες από τις νεότερες γενιές έχουν μειωθεί.

Περίπου το 48% των παππούδων και γιαγιάδων ανέφερε ότι θα ήθελε να κάνει διακοπές με όλη την οικογεένεια, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, με το 37% να δηλώνει ότι θα επιδιώξει να το κάνει αυτό το επόμενο έτος.

Ο γενικός διευθυντής του Travelzoo στο Ηνωμένο Βασίλειο, James Clarke, σχολίασε τα ευρήματα της έρευνας, τονίζοντας ότι οι διακοπές με όλη την οικογένεια γίνονται όλο και πιο σημαντικές για τους παππούδες, που θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια, αλλά και για συναισθηματικούς λόγους.

Πηγή:tornosnews.gr