Δύο παρατηρητές φαλαινών στην Καλιφόρνια πήραν μια πιο προσεκτική ματιά από ότι πιθανότατα σκόπευαν όταν σχεδόν τους κατάπιε μια φάλαινα, όπως φαίνεται σε αυτό το συγκλονιστικό βίντεο.

«Η αδρεναλίνη μου εκτοξεύτηκε» δήλωσε η Τζούλι ΜακΣόρλεϊ για το περιστατικό, το οποίο συνέβη την Δευτέρα, όταν μαζί με την φίλη της Λιζ Κότριελ παρακολουθούσαν τις φάλαινες σε απόσταση 30 μέτρων από την παραλία Αβίλα στο Σαν Λούις Ομπίσπο.

Η στιγμή που η φάλαινα καταβροχθίζει τις καγιάκερ

Η ΜακΣόρλεϊ πίστευε αρχικά ήταν ήταν σε μια ασφαλή απόσταση από τα γιγάντια θηλαστικά. Αλλά ξαφνικά, δύο μεγάλες φάλαινες μας σήκωσαν από το νερό και ανέτρεψαν το καγιάκ μας» έγραψε η καγιάκερ σε ανάρτησή της στο Facebook. Πλάνα από έναν άλλο παρατηρητή δείχνει το κολοσσιαίο κητοειδές να καταβροχθίζει το κίτρινο σκάφος στο στόμα του, προτού το φτύσει, προκαλώντας έκπληξη και σοκ στους θεατές.

https://www.facebook.com/mklmknoim/videos/10103013352210110

 

Ευτυχώς, οι δύο γυναίκες εμφανίζονται λίγο αργότερα, οπότε οι υπόλοιποι παρατηρητές σπεύδουν να βοηθήσουν, ανησυχώντας πως μπορεί να έχουν τραυματιστεί από την φάλαινα. Ωστόσο, σε αντίθεση με ότι φαίνεται στο βίντεο, η ΜακΣόρλεϊ λέει πως το καγιάκ δεν βρέθηκε ποτέ στο στόμα της φάλαινας.

Πάντως, παρά το απίστευτο ατύχημα με το κήτος, οι δύο γυναίκες δεν τραυματίστηκαν σε κανένα σημείο του σώματός τους, εκτός από το γεγονός ότι έχασαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους. Το μάθημα που πήραν; Να παρατηρούν από μεγαλύτερη απόσταση τις φάλαινες.

Πηγή: iefimerida.gr