Με το «νησί των ανέμων» να βυθίζεται στη σιωπή μετά την μία την νύχτα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης δήλωσε χθες πως «δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο», ενώ παρατήρησε ότι «ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων διαδίδουν ή γράφουν αυτά τα πράγματα. Και με την πρόεδρο των ξενοδόχων μίλησα και με επαγγελματίες του νησιού μίλησα και οι ακυρώσεις παραμένουν στο επίπεδο που ήταν και τις προηγούμενες ημέρες».

Από πλευράς του, ο κ. Θεοχάρης προέταξε την ασφάλεια ως πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής στον τουρισμό, λέγοντας πως «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να τηρηθούν τα μέτρα». «Ο κόσμος είναι αυτός που μας λέει ότι θέλει σωστή και αυστηρή τήρηση των μέτρων» υποστήριξε ο κ. Θεοχάρης και επισήμανε ακόμη πως «οι τουρίστες που έρχονται στην χώρα μας, όταν δεν βλέπουν την τήρηση μέτρων το επισημαίνουν σε αναρτήσεις τους σε διεθνείς ιστοσελίδες».

Παρόλα αυτά, στις επείγουσες εκκρεμότητες του υπουργείου Τουρισμού παραμένει η εξεύρεση 370 δωματίων καραντίνας στα νησιά, υπόθεση διόλου εύκολη για τους επιτελείς της Λεωφόρου Αμαλίας, αφού αναζητούνται σε περιοχές της κατεξοχήν υψηλής τουριστικής ζώνης, 130 δωμάτια στην Πάρο, 40 στην Κέρκυρα, 30 δωμάτια σε Μύκονο, Νάξο, Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο και από 25 δωμάτια σε Σκόπελο και Αλόννησο.