Η κατάσταση, που επικρατεί -εδώ και καιρό- στην περιοχή του Ύψου και συγκεκριμένα πίσω από το κτήριο, όπου στεγάζεται το ΚΕΠ, με τα αμάζευτα σκουπίδια είναι γνωστή και καταγεγραμμένη.

Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του, καθώς σε απόσταση… αναπνοής βρίσκονται σπίτια, επιχειρήσεις και ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Το βασικότερο αγαθό, το οποίο διακυβεύεται είναι, αναμφίβολα, η δημόσια υγεία. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό που τίθεται εν αμφιβόλω. Είναι ακόμα η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που κινδυνεύει από την θλιβερή κατάσταση με τη δημιουργία άτυπης χωματερής ή… άτυπου σταθμού μεταφόρτωσης απορρίμματων (sic) στην εν λόγω περιοχή.

Αυτό που έχει αποτελέσει τη σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής είναι η ενέργεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας να υποβαθμίσει -άγνωστο με ποια κριτήρια και με ποιο συλλογισμό- την περιοχή του Ύψου. Μια περιοχή άκρως τουριστική, που αυτή την περίοδο σφύζει από επισκέπτες.

Αντί, λοιπόν, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας να φροντίσει να κάνει αποκομιδή των απορριμμάτων, εκείνη επιλέγει να φέρει κι άλλα σκουπίδια και να τα… ξεφορτωθεί στον Ύψο!

Στο video, το οποίο προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο του Start και προέρχεται από κάτοικο της περιοχής, φαίνεται το μικρό απορριμματοφόρο του Δήμου (σ.σ. το λεγόμενο “πυραυλάκι”) να αδειάζει σακούλες με σκουπίδια πίσω από το κτήριο του ΚΕΠ στον Ύψο. Video, το οποίο είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει στην εν λόγω περιοχή…