Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

8 Μαΐου 2024
15.9 C
Corfu

Κεφαλονιά | Αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ + ΤΕΙ : Θα τα πούμε στην Κέρκυρα με τον Πρωθυπουργό

Διαβάστε ακόμα

Ολοκληρώθηκε αργά χθες Κυριακή βράδυ η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ενοποίηση του ΤΕΙ Ιονίων Νησων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.  Αυτή η ενοποίηση αντί να λύνει προβλήματα και να αναπτύσσει ποιοτικά τα τμήματα σπουδών του νέου Πανεπιστημίου που θα δημιουργηθεί , δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Για την Κεφαλονιά οι αντιδράσεις εστιάζονται στην κατάργηση του Τμήματος Ηχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ληξουρίου. Στο Αργοστόλι τα δυο Τμήματα πρ. Βιολογικής Καλλιέργειας και Ψηφιακών Μέσων παραμένουν ως Τμήματα του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και μίλησαν   φοιτητές του ΤΕΙ , και καθηγητές του Ιδρύματος.  Οι παρεμβάσεις των φοιτητών ήταν ιδιαίτερα εύστοχες και σαφείς “Δεν πάμε πουθενά! Μένουμε Ληξούρι!”

Αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος με ψήφους της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης πλην της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και του Γεράσιμου Δημητράτου (ΡΙζοσπάστες ξανά) πουκατέθεσαν δικό τους ψήφισμα.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Kατ’ αρχή συμφωνία στην αναβάθμιση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε έναν αυτοτελή εκπαιδευτικό φορέα και την συνένωση του Ιονίου Πανεπιστημίου με τον ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Απορρίπτουμε πλήρως την πρόταση της επιτροπής για συγχώνευση του ΤΕΙ όπως κατατέθηκε.

Ζητούμε διάλογο από μηδενική βάση με συμμετοχή από πλευράς ΤΕΙ του εκπαιδευτικού προσωπικού και όχι της διορισμένης Διοικούσας Επιτροπής.

Αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η παραμονή του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι με ταυτόχρονη στελέχωση του με το απαραίτητο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό

Απαιτούμε την δημιουργία τμήματος αντισεισμικής έρευνας ,στο Ληξούρι.

Κινητοποιήσεις

  • Αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, φοιτητών και καθηγητών θα διαμαρτυρηθούν στην Κέρκυρα κατά την παρουσία του Πρωθυπουργού εκεί  στη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.
  • Κλείσιμο του Δήμου την ημέρα όπου ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κέρκυρα για το αναπτυξιακό συνέδριο.
  •  Κινητοποίηση στο Ληξούρι την ίδια ημέρα

Πηγή:kefaloniapress.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-72: Στο Final Four της Euroleague έπειτα από 12 χρόνια με υπογραφή Κέντρικ Ναν

Τι κι αν ο Ματίας Λεσόρ βρέθηκε σε εφιαλτικό βράδυ από τη γραμμή των βολών, τι κι αν ο...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img