Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει την «1η Συνάντηση Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Νέων Ερευνητών» του στην Κέρκυρα το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018.
Στην πρώτη αυτή διοργάνωση συμμετέχουν ενεργοί μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος, καθώς και κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου και  νέοι διδάκτορες του Τμήματος. Αφορά δε κυρίως τους κλάδους της Ιστορικής και Συστηματικής Μουσικολογίας, αλλά υπάρχουν συμμετοχές και από άλλους τομείς των Μουσικών Σπουδών.
Στόχος της παραπάνω επιστημονικής συνάντησης είναι η δημιουργία μόνιμου βήματος παρουσίασης στη μουσικολογική κοινότητα της Ελλάδος της ερευνητικής εργασίας των συμμετεχόντων, όπως η εργασία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών του ΤΜΣ. Παραλλήλως, επιθυμεί να προβάλει και να ενισχύσει την επιστημονική δουλειά των διδακτόρων του Τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την υποστήριξη της διατριβής τους.
Στην ημερίδα υπάρχει ιδιαίτερη παρουσία της κερκυραϊκής μουσικής ιστορίας (μπάντες, η δράση του Ιωσήφ Ριτσιάρδη), ενώ παρουσιάζονται και «ευαίσθητα» θέματα, όπως η θέση της μουσικής κατά την περίοδο της ιταλικής κατοχής στην Κέρκυρα ή η μουσική κατά τη μεταξική περίοδο.
Το πλήρες πρόγραμμα της επιστημονικής συνάντησης είναι εδώ:
https://users.ionio.gr/~GreekMus/studyday2018_programme.htm
Η συμμετοχή των ακροατών στην επιστημονική συνάντηση είναι ελεύθερη για όποιον ενδιαφέρεται. Θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (Παλαιό Φρούριο)
Επιστημονική Επιτροπή
Πάνος Βλαγκόπουλος
Δημήτρης Γιανέλος
Κώστας Καρδάμης
Ευστάθιος Μακρής
Αναστασία Σιώψη

Οργανωτική Επιτροπή
Στέλλα Κουρμπανά
Μαρία Παχνιστή
Κώστας Σαμπάνης
Κώστας Σουέρεφ
Κατερίνα Τσιούκρα