Ο ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ σας προσκαλεί στην εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου “Τότε που παίζαμε μπαλόνι – Σελίδες από την Ιστορία του ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων” των Νίκου Β. Καββαδία – Γιώργου Κ. Καββαδία την Κυριακή 16 ΣΑυγούστου 2020 και ώρα 19.30 στο προαύλιο του ΙΝ Αγίας Τριάδος Αργυράδων
     Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος του ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ Κώστας Καββαδίας και οι συγγραφείς. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Δυο λόγια για το βιβλίο
     Το βιβλίο “Τότε που παίζαμε μπαλόνι – Σελίδες από την Ιστορία του ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων” γράφτηκε για να μας θυμίζει όλα αυτά που γίνονταν στο γήπεδο Αργυράδων, στο Καμίνι.
     Γράφτηκε για να μην ξεχαστούν όλα αυτά που ακούστηκαν τότε είτε σαν ατάκες είτε σαν συνθήματα στο γήπεδο. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου δεν ξυπνούν απλά μνήμες, αλλά ζωντανεύουν βιώματα παιδικών και νεανικών χρόνων. Οι λεπτομέρειες από γεγονότα, οι απίθανες ατάκες και κυρίως οι πρωταγωνιστές ζωντανεύουν, παίρνουν σάρκα και οστά και καθώς διαβάζεις έχεις την αίσθηση ότι γυρίζεις και βιώνεις τις δεκαετίες του 1970, 1980 και 1990. Εκεί που κάθε απόγευμα Κυριακής γινόταν πανηγύρι.
         Αναδεικνύεται παράλληλα η ένδοξη ιστορία μια ομάδας από χωριό που τα έβαλε με το ποδοσφαιρικό κατεστημένο της πόλης της Κέρκυρας. Μια ιστορία που εξακολουθεί να είναι παραγκωνισμένη και άγνωστη σε πολλούς, ιδιαίτερα εκπροσώπους της πολιτείας, της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και, ακόμα χειρότερα παράγοντες του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου. Ακόμα και όσοι έχουν βιώσει την πορεία του Κρόνου θα διαπιστώσουν διαβάζοντας ότι είναι πολύ σπουδαία τα επιτεύγματα αυτής της ομάδας. Δεν είναι μόνο οι 15 «κούπες» που μεταφράζονται σε 1 πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής, 3 πρωταθλήματα Κέρκυρας, 3 πρωταθλήματα Α΄(πρώην Β΄) ΕΠΣΚ, 1 Β΄(πρώην  Γ΄) ΕΠΣΚ, 4 κύπελλα ΕΠΣΚ, 3 Σούπερ καπ, πάμπολλες διακρίσεις, ρεκόρ, αλλά και …κλοπές, τουλάχιστον δυο πρωταθλημάτων και τριών κυπέλλων!
     Ο Κρόνος στην ιστορική του διαδρομή σε 27 ποδοσφαιρικές περιόδους έχει κατακτήσει κάποιο –ους τίτλους ή έχει πετύχει κάποια σημαντική διάκριση. Αυτή η ομάδα που κάποτε διέθετε ένα από τα λίγα γήπεδα και εδώ και 18 χρόνια έχει ξεσπιτωθεί, χωρίς να ιδρώνει τ΄ αυτί των «αρμοδίων»…
       Το βιβλίο κυκλοφορεία από τις εκδόσεις Σύλλογος των εν Αττική Αργυραδιτών με την ευγενική χορηγία του Νίκου Β. Καββαδία. Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΡΟΝΟΥ.

Το βιβλίο διατίθεται από τον ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων.