Η καφετί τιγρέ γάτα, Γκλι, έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο ως η μοναδική -μέχρι πρότινος- ένοικος της Αγίας Σοφίας.

Πρόσφατα, μετά την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, η γάτα Γκλι ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, ενώ, όπως όλα δείχνουν, η πολυκοσμία στον ναό επιδείνωσε την υγεία της.

Η γάτα της Αγιάς Σοφιάς κυκλοφορούσε μέσα στο ναό

Η πανέμορφη γάτα, που διαθέτει τον δικό της λογαριασμό στο Instagram, χάθηκε από τους χώρους της Αγίας Σοφίας τις τελευταίες ημέρες και μόλις τη Δευτέρα αποκαλύφθηκαν οι λόγοι της απουσίας της. Φαίνεται πως η Γκλι είναι άρρωστη και, όπως σημειώνει η τελευταία ανάρτηση, η καρδιά της δεν αντέχει το στρες και την πολυκοσμία.

hagiasophiacatΗ Γκλι έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο, ως η γάτα της Αγιάς Σοφιάς / Φωτογραφία: Instagram / @hagiasophiacat

Γι’ αυτόν τον λόγο, η γάτα στην Αγία Σοφία βρήκε το δικό της ιδιωτικό δωμάτιο, όπου και απομονώθηκε προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις που θα επιδεινώσουν την υγεία της.

Η ανάρτηση στο Instagram

«Αγαπητοί φίλοι, εδώ είμαι. Παρέμεινα για καιρό σιωπηλή και πέρασε μια εβδομάδα από την επίσκεψή μου στον κτηνίατρο για τη θεραπεία. Επιτέλους, σήμερα είμαι πίσω, σπίτι. Από τώρα και στο εξής έχω το προσωπικό μου δωμάτιο, γιατί η καρδιά μου δεν μπορεί να αντέξει το στρες και την πολυκοσμία πια.

View this post on Instagram

Dear Friends, Here i am. Has been along time of my silence .. I was sick 🤕 and has been a week since i was at veterinary under treatment. Finally today i’m back home. From now on i have a private room because my heart can’t handle stress and crowd anymore . The most beautiful thing that real friends can do for me is to send me prayers and good vibes 💖 As i am in my private room don’t forget to share your love with my other pawed friends and my housemates 🐈🐾 Also my mom @daphi73 you are my guard angel, my Facebook admin @ozzykbskl and instagram admin @mumuizm_ were with me during that time @capaveteriner thanks for the treatment @bogaziciveteriner Sir Mahmut Velayi thanks for your support whenever they called you. Have a beautiful weekend my dear friends Don’t forget ❣️ BEST CURE IS LOVE 🐾💕🐾💕🐾💕🐾💕

A post shared by Ayasofya Kedisi Gli (@hagiasophiacat) on

Το πιο όμορφο πράγμα που οι αληθινοί φίλοι μπορούν να κάνουν είναι να μου στείλουν προσευχές και καλή ενέργεια. Καθώς βρίσκομαι στο ιδιωτικό μου δωμάτιο, μην ξεχνάτε να μοιράζεστε την αγάπη σας με άλλους τετράποδους φίλους», έγραψε η διαχειρίστρια του λογαριασμού για τη συμπαθέστατη γάτα, Γκλι.
Η διαχειρίστρια του λογαριασμού της γάτας στην Αγία Σοφία στο Instagram

H Γκλι έχει και δικό της λογαριασμό στο Instagram με 47.600 ακόλουθους, τον οποίο χειρίζεται η Ουμούτ Μπαχτσέτσι, η οποία γεννήθηκε επίσης στην Κωνσταντινούπολη. «Είμαι ερωτευμένη με αυτή την πόλη», δήλωνε πρόσφατα η Μπαχτσέτσι στο Bored Panda.

Η γάτα που ζει εδώ και πάνω από μία δεκαετία στην Αγιά Σοφιά

«Εχω επισκεφθεί πάνω από 20 χώρες και πολλές πόλεις έχουν μείνει στην καρδιά μου βαθιά χαραγμένες, αλλά πιστεύω πως η Κωνσταντινούπολη είναι η βασίλισσα όλων των πόλεων και η Αγία Σοφία είναι το στέμμα της πόλης».

Η Μπαχτσέτσι ήταν ξεναγός στην Αγία Σοφία όσο ακόμα ήταν μουσείο και είπε πως η αγάπη της γι’ αυτήν ήταν ο σημαντικότερος λόγος που επέλεξε αυτή την καριέρα.
Η γάτα της Αγίας Σοφίας στα πόδια Ομπάμα και Ερντογάν

«Μια μέρα την είδα στην εφημερίδα σε μια φωτογραφία με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ερντογάν», λέει η Μπαχτσέτσι. «Τότε έμαθα το όνομά της, που σημαίνει ”Ενωση αγάπης”».

Καθώς η Μπαχτσέτσι άρχισε να την παρακολουθεί όλο και περισσότερο, συνειδητοποίησε ότι η γάτα έφερνε τον κόσμο πιο κοντά. Οποια και αν είναι η θρησκεία τους, το χρώμα του δέρματός ή το φύλο τους, όλοι χαμογελούσαν όταν συναντούσαν την Γκλι.

«Δημιούργησα έναν λογαριασμό στο Instagram για την Γκλι, για να μπορέσω να συλλέξω και να κρατήσω όλες τις φωτογραφίες της σε ένα μέρος. Τελικά, ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να μου στέλνει τις δικές του εικόνες με τη γάτα».

Πηγή: iefimerida.gr