Του Εμπορικού Συλλόγου και της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κερκύρας

 

Δράσεις στη μνήμη του Στράτου Ταγκατίδη διοργάνωσαν από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου ο Εμπορικός Σύλλογος Κερκύρας και η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Κέρκυρας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν μετά τη λήξη του μνημοσύνου για τον Στράτο που έφυγε από τη  ζωή ακριβώς πριν από έναν χρόνο και διεξήχθησαν στην αρχή του πεζόδρομου της Γ. Θεοτόκη.

Οι δράσεις περιελάμβαναν:
1. Επίδειξη πρώτων βοηθειών.
2. Επίδειξη – εκπαίδευση στη βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με χρήση απινιδωτή.
3. Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο, ενώ όσες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν θα ενισχύσουν το αποθεματικό στο Νοσοκομείο του Εμπορικού Συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις αυτές σχεδιάζεται να γίνουν θεσμός, στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου ο οποίος άφησε πίσω του σημαντική παρακαταθήκη ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου. Μάλιστα, στον χώρο των δράσεων που αναπτύχθηκαν στη μνήμη του Στράτου Ταγκατίδη βρέθηκε και ο πατέρας του, Κώστας, ο οποίος, φανερά συγκινημένος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στους διοργανωτές.

Παρών και ο πατέρας του Στράτου Ταγκατίδη, Κώστας