Νέο σκάνδαλο συγκλονίζει το ποδόσφαιρο στο Βέλγιο, καθώς από το πρωί της M.Τετάρτης (24/4), η αστυνομία έχει εισβάλλει στο προπονητικό κέντρο της Άντερλεχτ και ερευνά ψάχνοντας στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης. Οι όποιες κατηγορίες απαγγελθούν στην ομάδα των Βρυξελλών συνδέεται με το ποδόσφαιρο στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον Τύπο στις Κάτω Χώρες δεν ερευνώνται οι κινήσεις του νυν ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ομάδας, αλλά της διοίκησης Ρότζερ Βάντεν Στοκ και των ενεργειών του πρώην αθλητικού διευθυντή, Χέρμαν Βαν Χόλσμπεεκ. Ο τελευταίος είναι γνωστό ότι έκανε δουλειές με τον περίφημο ατζέντη Μότζι Μπαγιάτ, ο οποίος πρόσφατα επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών και είχε συλληφθεί για συμμετοχή του σε σκάνδαλο με «στημένα» παιχνίδια.

Οι έρευνες φαίνεται πως επικεντρώνονται και στη μεταγραφή του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς από την Άντερλεχτ στη Νιούκαστλ το καλοκαίρι του 2015. Σημειώνεται πως οι αρχές κάνουν, ακόμα, έρευνες σε σπίτια και γραφεία εταιριών στο Βέλγιο, ενώ η αστυνομία μπήκε και στα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Βελγίου από την οποία κατασχέθηκαν έγγραφα που αφορούν μεταγραφές.

Να αναφέρουμε ότι η Άντερλεχτ, η οποία φέτος αγωνιστικά τα πήγε χάλια, επιβεβαίωσε τις αστυνομικές έρευνες, αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Τον προηγούμενο Οκτώβριο το Βέλγιο βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, λόγω του τεράστιου σκανδάλου «στημένων» αγώνων. Έγιναν συλλήψεις και ανθρώπων που… σχετίζονται με την Ελλάδα, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και η Κύπρος. Υπήρξε ντόμινο αποκαλύψεων και «έφοδοι» σε συλλόγους.

Την ίδια ώρα τρεις βέλγοι οπαδοί της Άντερλεχτ καταδικάστηκαν για επεισόδια με φιλάθλους της Παρί Σεν Ζερμέν και της Τότεναμ στο παρελθόν:

Φωτογραφίες: hln.be