Η επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Κέρκυρα” , Γιώργου Καλούδη:

Για την αποχώρηση της εργολάβου με αποτέλεσμα να μείνουν άσχημο θέαμα τα 3 βοηθητικά κτίρια της έπαυλης Φρ. Άνταμς (Μουσείο Παλαιόπολης – Μον Ρεπό)

(Με βάση το άρθρο 3 παρ. 2 του Κανονισμού Λειτουργίας

του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων και Διαποντίων)

Προς

Την Δήμαρχο Κερκυραίων και Διαποντίων

κα Μερόπη Υδραίου

Κοινοποίηση

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων και Διαποντίων

κ. Δημήτρη Μεταλληνό

Κοιν.: Μ.Μ.Ε. και Μ.Κ.Δ. Κέρκυρας

Κέρκυρα 14/2/2020

Αξιότιμη Κυρία Δήμαρχε,

Στις 16 Δεκ. 2019, δηλ. πριν από δύο μήνες, με την με αρ. 3/2019 Ερώτησή μας αναδείξαμε το θέμα ότι από τον Νοέμβρη 2019 είχαν σταματήσει τα έργα αναπαλαίωσης των τριών βοηθητικών κτιρίων της έπαυλης Φρέντερικ Άνταμς – Μουσείο Παλαιόπολης.

Η ερώτησή μας υποβλήθηκε γραπτά πριν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η απάντηση που δώσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν, ότι δεν γνωρίζετε τίποτα για παύση εργασιών και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Η πραγματικότητα ήταν και είναι διαφορετική.

Σήμερα η εργολάβος του έργου κα Βλασσοπούλου, συγκέντρωσε όσα πράγματα είχαν απομείνει και αποχώρησε οριστικά.

Από την επικοινωνία που είχα μαζί της κατήγγειλε ότι επί 4 μήνες «δεν δίδονταν, δεν υπάρχουν εντολές – οδηγίες εκτέλεσης του έργου», ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καλόγερος δεν σήκωνε τα τηλέφωνα και ότι από τις 20 Δεκέμβρη 2019 που σας συνάντησε δεν κάνατε τίποτα, με αποτέλεσμα να την φέρετε σε απόγνωση και να αποχωρήσει.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

  • Για ποιο λόγο αδράνησε και αδιαφόρησε προκλητικά η δημαρχία σας και κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί για πολλά χρόνια ένα σημαντικό έργο που παραλάβατε την 1η/9/2019 σε εξέλιξη, το οποίο θα ευπρεπίσει τον χώρο της Παλαιόπολης ή Μον Ρεπό; Και τώρα τα γιαπιά θα αποτελούν δυσφήμιση.

(Το Μουσείο της Παλαιόπολης είναι 11ο σε εισπράξεις στην Ελλάδα).

  • Γιατί από τις 16 Δεκ. 2019 που σας ζητήσαμε με την ίδια ερώτηση, να φροντίσετε να ξεβουλώσουν κάποια χαντάκια, ώστε να υπάρχει ομαλή ροή των όμβριων υδάτων από τα χαντάκια (π.χ. στην συμβολή του κεντρικού δρόμου και της πρόσβασης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων και να μη φθείρονται οι δρόμου, που έχουν ένα τέλειο σύστημα απορροής των όμβριων με κυρτότητα του δρόμου, προς τα άκρα και χαντάκια και από τις δύο πλευρές του δρόμου δεν κάνατε τίποτα;
  • Γιατί από τις 16 Δεκ. 2019 που σας ζητήσαμε, με την ίδια ερώτηση, να μεριμνήσετε να ανάβουν οι λάμπες φωτισμού στους δρόμους του Μον Ρεπό (και για λόγους ασφάλειας) δεν κάνατε τίποτα;