Με ανακοίνωσή της η ΕΠΣ Κέρκυρας αναφέρει:

Σχετικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για την ύπαρξη απινιδωτών στα Δημοτικά Γήπεδα σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των δυο τραγικών περιστατικών στην Καρδίτσα και στην Αργολίδα, που είχε σαν αποτέλεσμα τον άδικο χαμό δυο ποδοσφαιριστών, η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας ενημερώνει τα σωματεία μέλη της και όλους τους φορείς του νησιού μας, τα παρακάτω:

  • Η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας επισκεφθήκαμε την Περιφερειάρχη Ι.Ν. κα Κράτσα που της θέσαμε μεταξύ άλλων και το ζήτημα των απινιδωτών στα γήπεδα, και μάλιστα ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού κος Αρμενιάκος, μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας το ποσό των 30.000 ευρώ για την προμήθεια απινιδωτών στα Ιόνια Νησιά και μάλιστα η Κέρκυρα θα έπαιρνε 7 με 8.

Δυστυχώς η ανικανότητα και η αδιαφορία της σημερινής Περιφερειακής αρχής, είναι τραγική και παροιμιώδης.

Σήμερα 02.02.2023 δεν έχει καταφέρει να προμηθευτεί  10-15 απινιδωτές. Μια ελάχιστη προσφορά στην νεολαία, στα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο. Τους παραδίδουμε στην κρίση του ποδοσφαιρικού κόσμου της Κέρκυρας. Μια μόνο λέξη ΝΤΡΟΠΗ!!!

  • Απευθυνθήκαμε και στην Δήμαρχο καθώς και στην προϊστάμενη αρχή του Οργανισμού ΣΥΠΑΠ, δυστυχώς καμία ανταπόκριση. Λυπούμαστε για την αδιαφορία της και τον εμπαιγμό της στα ζητήματα αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου.
  • Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, απευθυνθήκαμε στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και με μεγάλη ικανοποίηση χθες 01.02.2023 ο Δήμαρχος κος Μεχειμάρης ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των ομάδων της περιοχής του και με έγγραφό του με αρι.πρωτ. 965/01.02.2023 μας ενημέρωσε ότι αποφάσισε τάχιστα και άμεσα να εφοδιάσει τα γήπεδα ΑΥΛΙΩΤΏΝ -ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ-ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ με αυτόματους απινιδωτές. Το Δημοτικό γήπεδο ΝΥΜΦΩΝ έχει εφοδιαστεί προ ετών.

Η παράδοση -παραλαβή θα γίνει την Παρασκευή 3 Φλεβάρη. Δίνουμε στην δημοσιότητα την επιστολή του κου Δημάρχου που δημόσια επαινούμε και συγχαίρουμε για τη γενναία και ανθρώπινη αυτή πράξη του,  που ίσως κάποια μέρα σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού κο Μαυρώνα και ακόμη τον δικό μας άνθρωπο τον Γιάννη Καλούδη Αντιπρόεδρο του σωματείου μας ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ και εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.  Κύριοι είμαστε ευγνώμονες!

  • Αναμένουμε την ανταπόκριση του Δήμου Νότιας Κέρκυρας που είμαστε σίγουροι ότι θα το πράξει.

 

Κατόπιν των ανωτέρω ενημερώνουμε τα σωματεία της Δύναμής μας ότι λάβαμε στις 01.02.2023 με αρ.πρωτ. 4200-2023 έγγραφο της ΕΠΟ

«Σας ενημερώνουμε ότι η Ε.Ε. / Ε.Π.Ο. κατά την υπ’ αριθ. 45/31.01.2023 συνεδρίαση, αφού έλαβε γνώση της εισήγησης του Προέδρου της, κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου, σε συνέχεια των πρόσφατων συμβάντων και δεδομένου ότι Δήμοι της χώρας δεν έχουν μεριμνήσει για την ύπαρξη απινιδωτών στα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους, μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αποφάσισε ότι δεν θα διεξάγεται κανένας αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων από τούδε και στο εξής και έως ότου οι Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους.»

Η Επιτροπή έκτακτων θεμάτων της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας αποφάσισε ότι:

  • Όλοι οι αγώνες της αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου 4-5.02.2023 θα διεξαχθούν σε όσα γήπεδα υπάρχουν απινιδωτές, ή οι γιατροί που θα ορισθούν θα έχουν μαζί τους φορητό απινιδωτή.

Βρισκόμαστε σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τον γιατρό και εξαίρετο άνθρωπο Σπύρο Δαφνή, τον οποίο δημόσια ευχαριστούμε και συγχαίρουμε για την πολύτιμη συνεισφορά του,   όπου θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλα τα γήπεδα.

Όσες γηπεδούχες ομάδες δεν καταφέρουν να έχουν απινιδωτή στο γήπεδο τους, ο αγώνας τους αυτοδίκαια αναβάλλεται και θα ορίζεται την αμέσως επόμενη Τετάρτη σε γήπεδο που θα ορίσει η Επιτροπή Πρωταθλημάτων, που θα έχει απινιδωτή.

 

Επιπροσθέτως η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας  θα διοργανώσει την ΤΕΤΑΡΤΗ 08.02.2023 σε συνεργασία με τα πολυιατρείo IONIAN CARE και τον Σπύρο Δαφνή, επιμορφωτικό σεμινάριο για ΚΑΡΠΑ

(Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) και χρήση απινιδωτή και με νέο έγγραφο μας θα σας ενημερώσουμε για τον τόπο και ώρα διεξαγωγής,

Καλούνται όλοι οι γιατροί που παραβρίσκονται στους αγωνιστικούς χώρους, όλοι οι παράγοντες των σωματείων μας από κάθε ομάδα, η παρουσία τους είναι υποχρεωτική καθώς και όποιος άλλος επιθυμεί που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, προπονητές, ποδοσφαιριστές και διαιτητές να παραβρεθούν.