Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 ετών ο μεγάλος Κερκυραίος μουσικός, Θανάσης Σπίνουλας, ένας άνθρωπος που με τον δικό του μοναδικό τρόπο χάραξε την δικιά του λαμπρή πορεία στην Κερκυραϊκή Μουσική παράδοση.

Ο θανάσης Σπίνουλας γεννήθηκε στο χωριό του Κάτω Γαρούνα στις 18 Μαρτίου του 1930.
Τα πρώτα του βήματα έκανε το 1950, όταν άρχισε να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του χωριού του.  Το 1977 όταν επέστρεψε από την Γερμανία έγινε περιζήτητος λόγω του ήχου και της φωνής του που του είχαν ήδη δώσει μια θέση στην καρδιά των Κερκυραίων.

Αυτοδίδακτος, βιρτουόζος στο βιολί  χάρισε απλόχερα το δικό του αποτύπωμα στην παραδοσιακή κερκυραϊκή  μουσική ενώ υπήρξε δάσκαλος για πολλούς μουσικούς.

Θέλοντας να διευρύνει τις μουσικές του γνώσεις ο Θανάσης Σπίνουλας πήγε σε σχολή των Ιωαννίνων και επιστρέφοντας στο νησί έφερε μαζί του τα αργεντίνικα ταγκό και τους Ευρωπαικούς ήχους, πρωτοπόρος όπως πάντα.

Επίσης ήταν μέλος της εκκλησιαστικής Χορωδίας του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος πόλεως. Ο μαέστρος της Χορωδίας, Σπύρος Μπόχαλης και οι χορωδοί απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Θανάσης Σπίνουλας συνόδευσε με το βιολί του κερκυραίες νύφες στα σκαλιά της εκκλησίας, έπαιξε για κορυφαίους ηθοποιούς όπως ο Ρότζερ Μουρ. Τραγούδησε τις ομορφιές του νησιού μας παρασύροντας στα βήματα του χορού κερκυραίους και ξένους θυμίζοντας σε όλους μας ότι «όλα σου είναι παραδείσια ουρανόσταλτη κυρά»..

Το 2016  η χορωδία του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων και συνταξιούχων ομίλου ΟΤΕ Κέρκυρας του απένειμε στο δημοτικό θέατρο βραβείο για την προσφορά του  στο Κερκυραϊκό Πσραδοσιακό τραγούδι.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν πρίν πέντε χρόνια στις Μπενίτσες  στην εκδήλωση « μαζί χορεύοντας».

Το “τελευταίο αντίο” στον μεγάλο κερκυραίο μουσικό θα  πουν συγγενείς και φίλοι την Κυριακή 16/01 στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ανακοίνωση για την απώλεια του αείμνηστου Θανάση Σπίνουλα Εξέδωσε ο πολιτιστικός συλλόγος Κάτω Γαρούνα ο Άγιος Παντελεήμων Κέρκυρας:

Ιδιαιτερη θλίψη στην τοπική κοινωνία του Κατω Γαρουνα η απώλεια του συγχωριανου μας Θανάση Σπίνουλα. Ο Θανάσης Σπινουλας , με τις μελωδίες του βιολιού του, την χαρισματικοτητα και την πάντα ευγενική φυσιογνωμία του, ψυχαγωγησε γενιές Κερκυραίων. Ο Θανάσης Σπίνουλας σφραγισε τις μνήμες μας με τις μελωδίες του και την παραδοσιακή μουσική της Κέρκυρας και ήταν ο αγαπητός δικός μας Θανάσης. Το πρώτο του συγκρότημα το δημιούργησε το έτος 1950, με τον ίδιο στο βιολί, με τον Σπυρίδωνα Καρδαμη του Κωνσταντίνου στην κιθάρα και το τραγούδι και τον Τάσο Σκιαδοπουλου , ο οποίος αργότερα αντικατασταθηκε από τον Πέτρο Αλαμανο, στο αρκοντεον . Στο συγκρότημα το δικό του συμμετέχει για πρώτη φορά φορά το αρκοντεον και από τότε καθιερώθηκε στην τοπική ορχήστρα. Με το συγκεκριμένο συγκρότημα συνεργάστηκε μέχρι το έτος 1960. Μετά η πορεια του είναι γνωστή. Ήταν λάτρης του χωριού του Κατω Γαρουνα και κάθε χρόνο στην εορτη του Αγίου Παντελεήμωνος η ορχήστρα του συνόδευε την πανηγύρι του χωριού του. Ο μορφωτικος και πολιτιστικός σύλλογος Κάτω Γάρουνα, ευχαριστεί τον Θανάση Σπινουλα για την σπουδαία παρακαταθήκη που άφησε. Αιώνια του η μνήμη! Εκ του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Γαρούνα ο Άγιος Παντελεήμων Κέρκυρας.