Μετά από ένα πολύ θετικό καλοκαίρι έρχεται και ένας πολύ θετικός Σεπτέμβρης για την αεροπορική κίνηση προσπερνώντας κάθε προσδοκία. Ο περσινός Σεπτέμβριος του 2021 δε θυμίζει σε τίποτα τον φετινό μιας και από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 22η Σεπτεμβρίου 2022 καταγράφηκαν συνολικά 1624 αφίξεις αεροσκαφών. Οι”καλύτερες ημέρες” σε εβδομαδιαία βάση από αριθμό αφίξεων χαρακτηρίζεται το τριήμερο Παρασκευής- Σαββάτου και Κυριακής. Ενδεικτικό είναι ότι, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου συνολικά 72 αφίξεις θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη θέση από αριθμό αφίξεων έρχεται η TUI με 17 πτήσεις με τις περισσότερες να πραγματοποιούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κρατά και τον μήνα Σεπτέμβριο την πρώτη θέση στις αφίξεις.

Στην δεύτερη θέση έρχεται η Ryanair με 8 πτήσεις από τρεις χώρες του εξωτερικού την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Στην τρίτη θέση η Easyjet με 6 πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία.

Και στην τέταρτη θέση η British Airways με συνολικά 4 πτήσεις μόνο από το Λονδίνο. Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία το τελευταίο κυρίως έτος έχει αυξήσει κατά μεγάλο βαθμό τις πτήσεις από την Αγγλία.

Επίσης και οι ιδιωτικές πτήσεις συνεχίζουν με ανοδικό ρυθμό και τον Σεπτέμβριο. Χαρακτηριστικό είναι, την Παρασκευή 4 ιδιωτικές πτήσεις θα καταφτάσουν από Θεσσαλονίκη, Βιέννη, Ίνσμπουργκ και Λιντς.

ΠΗΓΗ: Flightradar24

φοτο: jetphotos