Το 4ο Πειραματικό Σχολείο Κέρκυρας – Αθηναγόρειο, στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οργάνωσε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 σημαντικές αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Σταδίου Κέρκυρας και συμμετείχαν σε ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες γνωριμίας, ενημέρωσης και δράσης στον τομέα του αθλητισμού.

Οι δράσεις περιλάμβαναν:

▪ Ενημέρωση και παρουσίαση των αγωνισμάτων του στίβου από τον τεχνικό σύμβουλο του ΣΕΓΑΣ κ. Νίκο Μόσχο.
▪ Επίσκεψη στο κολυμβητήριο και ενημέρωση για τα αγωνίσματα του υγρού στίβου από τον πρόεδρο του Ναυσίθοου καθ. Φυσικής Αγωγής και προπονητή κολύμβησης κ. Κώστα Τόμπρο.
▪ Επίσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ και ενημέρωση των μαθητών-τριων από τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Όθωνα Νικήτα για το κρίκετ, που αποτελεί παραδοσιακό άθλημα της Κέρκυρας.
▪ Επίσκεψη στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας και ενημέρωση από μέλος του Δ.Σ του.
▪ Αγωνίσματα και αθλητικά παιχνίδια συνεργασίας.

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις δράσεις και υποστήριξαν με μεγάλο ζήλο το κοινό σύνθημα που είναι «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ».