Στην Βουλή με ερώτηση της φέρνει η Ελληνική λύση τα προβλήματα στο κτίριο στην οδό Μητροπολίτου Αθανασίου 15, στην περιοχή τηςΓαρίτσας Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την ερώτηση:

μοναδικό δείγμα αρχοντικού (πρώην 6οΔημοτικό Σχολείο Γαρίτσας) σταδιακά καταρρέει. Πρόκειται για ένα κτήριο με νεοκλασικά μορφολογικά στοιχεία στις όψεις, με χρόνο κατασκευής το 1900-1903 και χαρακτηρισμένο ωςιστορικό διατηρητέο μνημείο. Από το 1946 ως το 1992 στεγάστηκε εκεί το εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο της περιοχήςΓαρίτσας – Ανεμόμυλου. Μετέπειτα και μέχρι το 1995 στο κτήριο στεγάστηκε και Γυμνάσιο. Οι επί δεκαετίες στημένεςσκαλωσιές πια καταδεικνύουν ότι υπήρξε εποχή που κάποιοιτοπικοί παράγοντες επέδειξαν προσποιητό ενδιαφέρον να το συντηρήσουν και ίσως να το αναδείξουν και αξιοποιήσουν. Έκτοτε όμως εγκαταλείφθηκε κάθε προσπάθεια, αφού πιαακόμη και οι σκαλωσιές οξειδώνονται.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως προβείτε στις ανάλογες ενέργειες, ώστε τοπρώην 6ο Δημοτικό Σχολείο Γαρίτσας Κέρκυρας να επανέλθει αισθητικά στην πρότερή του όψη και κατ΄ επέκταση νααξιοποιηθεί καταλλήλως δεδομένης της ιστορικότητάς του;