Το δελτίο τύπου της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου:

Με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά επικοινώνησε η Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, ζητώντας την αποστολή ελικοπτέρου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πυρκαγιά,  που ξέσπασε στους Καλαφατιώνες με δεδομένο, ότι η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε δύσβατο έδαφος.

Ο κ.Χαρδαλιάς ανταποκρίθηκε άμεσα με την αποστολή ελικοπτέρου, το οποίο συμμετέχει από το απόγευμα στις προσπάθειες κατάσβεσης, παράλληλα με τα άλλα εναέρια μέσα, ενώ υπήρξε και διαρκής επικοινωνία με τη Δήμαρχο για την εξέλιξη της κατάστασης.

Παράλληλα από την πρώτη στιγμή, ενήργησε όλη η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, τα  υδροφόρα οχήματα καθώς και τα τοπικά συμβούλια και οι κάτοικοι συνέδραμαν στις προσπάθειες για να ελεγχθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στους Καλαφατιώνες.

Η κ. Μερόπη Υδραίου εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τονίζοντας παράλληλα ότι ‘’η σημερινή πυρκαγιά μας δείχνει πόσο αναγκαία είναι η  Πολιτική Προστασία του Δήμου, να γίνει ισχυρή και άρτια κάτι το οποίο θα  οργανώσουμε άμεσα, προκειμένου να μπορεί να επιχειρεί ακόμα καλύτερα μέσα στο 2020.’’