Με ανάρτησή του, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε για μια ακόμα φορά πόσο κρίσιμη είναι πλέον η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ενώ κάλεσε τους πάντες να τηρούν τα μέτρα, παρά τις δεδομένες δυσκολίες.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σε ανάρτησή του στο Facebook, αφού αναφέρθηκε σε όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας στο μέτωπο της πανδημίας, τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο σχετικά με την πορεία της Ελλάδας. «Πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, και να σταματήσουμε την έξαρση, να περιορίσουμε τον ρυθμό μετάδοσης του ιού», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε επίσης πως είναι λογικό άπαντες να είναι κουρασμένοι με όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες. «Ολοι μας θα θέλαμε να επιστρέψουμε στην προ κορωνοϊού καθημερινότητά μας», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, για να προσθέσει όμως πως «αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό».

Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό

Η Ευρώπη, αλλά και η παγκόσμια κοινότητα, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλέον επιθετική έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με πολλές χώρες να καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων και να λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του ιού.

Έξαρση της πανδημίας παρατηρείται και στη χώρα μας, με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων να παρουσιάζει σημαντική αύξηση τις τελευταίες ημέρες και σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για να μην εξελιχθούν τα πράγματα προς το χειρότερο, πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα και να σταματήσουμε την έξαρση, να περιορίσουμε το ρυθμό μετάδοσης του ιού.

Και αυτό σημαίνει εύλογα, πιστή εφαρμογή των μέτρων από όλους μας, χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις, αλλά και προσαρμογή των κανόνων ώστε να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.

Είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, σε ένα κομβικό σημείο της προσπάθειάς μας. Και είναι στο χέρι μας η προσπάθεια που καταβάλαμε, οι θυσίες που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες να μην πάνε χαμένες.

Όλοι μας αισθανόμαστε κόπωση από τους κανόνες που διέπουν τη νέα μας κανονικότητα. Όλοι μας θα θέλαμε να επιστρέψουμε στην προ-κορονοϊού καθημερινότητά μας. Αυτήν όμως τη στιγμή, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Κάθε απόπειρα να επιστρέψουμε στις παλιές μας συνήθειες είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία τη δική μας, αλλά και των αγαπημένων μας.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να νικήσουμε την κόπωσή μας και να δείξουμε επιμονή, υπομονή, να δείξουμε αποφασιστικότητα, για να έχει η συλλογική μας προσπάθεια τη συνέχεια που της αξίζει. Για να κερδίσουμε το στοίχημα, να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη, να βγούμε νικητές από το πόλεμο με τον αόρατο εχθρό.

Πηγή: iefimerida.gr